Orasul Arad a obtinut o finantare prin Programul de cooperare elvetiano – roman

Elvetia_Romania.jpg

arad-finantare-elvetiaArad va beneficia de 3,25 milioane de franci elvetieni, finantare prin Programul de cooperare elvetiano-roman, pentru modernizarea sistemului de iluminat public.

Proiectul „Iluminat public cu LED in Municipiul Arad” are un buget total de 3.249.469 de franci elvetieni (13.865.809,17 lei). Din aceasta suma, contributia financiara elvetiana nerambursabila este de 2.762.049 de franci elvetieni (11.785.939,29 lei). Practic, cofinantarea asigurata de statul elvetian acopera 85% din costurile eligibile. Proiectul are o durata de implementare de 36 de luni.

Punctele luminoase cu LED-uri vor fi dotate cu sisteme fotovoltaice individuale si vor fi instalate pe coronamentul digului Mures, de la Pod rutier la Pod Traian, in locurile de joaca din cartiere si pe soseaua de centura a orasului, pe str. Ovidiu, str. Tenetchi si str. Tribun Corches.

Acest nou sistem va duce la costuri de intretinere mai mici, fiind mult mai economic decat unul clasic. Prin implementarea proiectului, puterea instalata medie pe punct luminos va scadea de la 173 W la 37 W.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.