Orasul cu 20.000 de oameni transformat din temelii cu fonduri europene. Cele 17 investitii aduc 180 de milioane de lei

646x404-2.jpg

Cele mai multe dintre investitiile planuite in Orastie pe fonduri de la Uniunea Europeana sunt in faza implementarii, iar valoarea totala a proiectelor se ridica la aproape 180 de milioane de lei.

Orastie are mai putin de 20.000 de locuitori, dar se numara printre municipiile care au atras cele mari finantari de la Uniunea Europeana in ultimii ani. Majoritatea proiectelro depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest au primit finantare, in timp ce altele se afla in faza de precontractare.

Cele mai recente doua contracte de finantare a unor investitii derulate cu fonduri UE in Orastie se ridica la aproape zece milioane de euro. in total, municipalitatea a depus 17 proiecte la ADR Vest, in valoare totala de peste 40 de milioane de euro. Primaria Orastie a primit finantare UE pentru investitia care vizeaza reabilitarea si modernizarea Casei de Cultura “Alexandru Grozuta” si transfomarea acesteia in Centru Cultural Multifunctional, precum si reabilitarea strazii Dacilor.

Proiectul a fost depus in cadrul Programului Operational Regional, iar contractul de finantare a fost semnat la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest. Contractul, care va fi scos la licitatie publica, va cuprinde lucrari de reabilitare structurala, functionala si tehnica, dotarea cu echipamente si mobilier specific a Casei de cultura, precum si reabilitarea si modernizarea strazii Dacilor, pavarea carosabilului si a trotuarelor, amenajarea zone verzi, amenajarea de spatii de odihna cu mobilier urban, refacerea vegetatiei imbatrânite.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.