Orasul Tecuci va avea sosea de centura finantata prin POS Transport

sosea_curcubeu.jpg

sosea_curcubeuAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Transport” si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. au semnat contractul de finantare pentru proiectul “Constructia variantei de ocolire Tecuci”.

Obiectivele principale ale proiectului sunt constructia a 6,945 km de sosea, construirea a 10 podete, 2 pasaje peste calea ferata si 3 intersectii la nivel: doua de tip giratoriu si una “in cruce”.

Imbunatatirea conditiilor generale de circulatie, ca urmare a realizarii rutei de ocolire, conduc la obtinerea unor economii de timp intre 61% si 71%, ca si economii de timp exprimate in minute, castigul de timp se situeaza intre 3,5 minute (pentru autoturisme) si 6,9 minute pentru vehicule grele.

Proiectul are un buget total de 70.648.637 lei, din care 48.606.351 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Transport 2007 – 2013, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat.

Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre CNADNR SA.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare 2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”, Domeniul Major de Interventie 2.1 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere nationale.”

Termenul de executie a lucrarilor este 17.12.2013, fiind urmata de perioada de garantie intre 18.12.2013 – 17.12.2015.

Sursa: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.