Organizatiile si institutiile care vor putea oferi pana la 25.000 euro ajutor pentru cei care vor sa inceapa o afacere: romi, persoane marginalizate, defavorizati

bani_plic.jpg

Un numar de 55 de organizatii non-guvernamentale, autoritati locale si universitati au fost selectate pentru a fi finantate cu fonduri europene pentru a realiza proiece in valoare totala de 237,82 milioane euro, pentru reducerea saraciei in comunitatile marginalizate. Aceste proiecte vor putea include si mici componente de antreprenoriat, in care vor putea primi finantari de pana la 25.000 de euro, pentru deschiderea unei mici afaceri, persoane defavorizate, marginalizate si de etine roma din localitatile acoperite. De asemenea, in cadrul proiectelor si firme deja existente ar putea primi subventii pentru formarea profesionala si ucenicia persoanelor defavorizate sau marginalizate. Anuntul a fost facut vineri de Autoritatea de Management (AM) pentru Programul Operational Capital Uman 2014-2020, din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

Proiectele vizează integrarea persoanelor pe piața muncii, incurajarea participării la stagii și scheme de ucenicie/ cursuri de formare profesională, sprijin pentru continuarea educației cu obținerea unor calificări și competențe relevante pentru piața muncii și integrarea profesionala, precum și încurajarea și cultivarea spiritului antreprenorial, a mentionat ministerul.

In total, 63 de proiecte au fost evaluate in etapa tehnico-financiara, un numar de 55 de proiecte au fost selectate pentru finantare. Rezultatul este provizoriu, pentru ca se vor putea depune contestatii.

Din cele 55 de proiecte admise, un numar de 30 de proiecte (cu o valoare totală de circa 131,35 milioane euro) sunt aferente apelului POCU/18/4/4.1 – Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome – Regiuni mai puțin dezvoltate”.

Mai multe detalii: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.