Orizont 2020: Concursuri cu premii pentru cercetatori

proiectare.jpg

proiectareIn cadrul programului Orizont 2020, au fost lansate doua noi concursuri de catre Comisia Europeana. Astfel, cercetatorii care gasesc solutii pentru depasirea limitelor actuale in ce priveste transmisiile optice si pentru partajarea spectrului de colaborare pot castiga premii de 500.000 euro fiecare.

Premiul pentru “Depasirea barierelor in ceea ce priveste transmisia optica” va fi castigat de cel care va propune o solutie de maximizare a capacitatii fibrei optice per canal, gama de spectre si/sau eficienta si raza de actiune spectrale,  avand ca scop imbunatatirea sistemelor de transmisiune prin fibra optica pe distante lungi. Solutia oferita trebuie sa fie eficienta energetic, viabila din punct de vedere economic, dar si usor de instalat si utilizat. Mai mult, ea trebuie sa aiba un potential ridicat de preluare in viitoarele produse de sisteme optice.
    
Premiul pentru “Impartirea spectrului de colaborare” va fi acordat pentru o abordare inovatoare ce va permite o crestere semnificativa a gradului de partajare si reutilizare a spectrului, dincolo de metodele aplicabile si tehnicile centralizate actuale. Solutia oferita trebuie sa fie viabila din punct de vedere economic.

Termenul-limita pentru inregistrarea in competitie este 30 septembrie 2015, iar transmiterea propunerii se face pana in data de 17 decembrie 2015.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.