Pactul Verde European: Polonia, Germania și România

d4622f529e92f2e3eb1af91ba9a32ef4-800x500.jpg

Anunțată pentru sfârșitul lui februarie, Comisia Europeană a publicat până la urmă repartizarea ajutoarelor din Fondul de tranziție justă a doua zi după prezentarea mecanismului său de finanțare a Pactului verde european, scrie publicația Novethic, preluată de Rador.

Nesurprinzător, Polonia este marea câștigătoare, chiar în fața Germaniei și României. Aceste trei țări concentrează 50% din ajutoare, adică 3,6 miliarde de euro.

Comisia Europeană înțelege să meargă repede. A doua zi după prezentarea Mecanismului de tranziție justă în Parlamentul European, marți, 14 ianuarie, ea a publicat lista repartiției ajutoarelor între țări și a lansat ostilitățile pentru o bătălie care se anunță deja grea. Obiectivul său este ca Fondul pentru tranziția justă să poată fi operațional din 2021.

Nesurprinzător, Polonia este marea câștigătoare și i se atribuie maximum din fond, plafonat la două miliarde de euro, adică 27% din ajutoare. Țara este cel mai mare angajator în mine de cărbune… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.