Proiectul InGenius Start-up Xpress

download.jpg

Proiectul InGenius Start-up Xpress! Program de antreprenoriat responsabil in regiunea Sud-Muntenia cu finantare prin programul Romania Start Up Plus, axa prioritara “Locuri de munca pentru toti, operatiunea Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana si cofinantare din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020. Beneficiarul proiectului este Universitatea Valahia iar partenerii in proiect sunt SC Loop Operations SRL si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii.

Activitatile proiectul se deruleaza pe o perioada de 36 de luni incepand cu 12.01.2018 si pana la 11.01.2021.

Obiectivul general al proiectului este cresterea ocuparii prin sustinerea infiintarii a 40 de intreprinderi inovatoare si sustenabile cu profil non agricol, precum si a 80 de noi locuri de munca in zonele urbane din regiunea Sud-Muntenia printr-un program de masuri integrate de dezvoltare a competentelor antreprenoriale – 400 de persoane, mentorat, asistenta pentru dezvoltarea unui plan de afaceri, promovare si sprijin financiar. Mai concret, proiectul isi propune imbunatatirea competentelor antreprenoriale ale 400 de persoane ce intentioneaza sa infiinteze o afacere non-agricola in zona urbana din regiunea Sud Muntenia prin derularea unui program integrat de formare antreprenoriala. De asemenea se urmareste dezvoltarea sustenabila a antreprenoriatului in regiunea Sud Muntenia ca masura de ocupare pe cont propriu si oferirea de sprijin pentru initierea afacerilor, prin organizarea unei competitii de idei de afaceri in vederea subventionarii a 40 de intreprinderi selectate in urma concursului.

O alt deziderat este dezvoltarea de mecanisme de sustinere si promovare a afacerilor sprijinite si finantate in cadrul proiectului in vederea asigurarii sustenabilitatii, precum si transferului rezultatelor proiectului catre alte domenii si grupuri tinta, prin dezvoltarea unui centru de promovare a antreprenoriatului si derularea unei campanii de stakeholder engagement.

Pentru realizarea acestor obiective se vor derula o serie de activitati de informare si publicitate precum si o campanie de promovare a antreprenoriatului si informare a publicului cu privire la oportunitatile si beneficiile ocuparii pe cont propriu existente. Se vor organiza evenimente de promovare a antreprenoriatului pentru a ajunge mai aproape de grupul tinta si pentru a putea recruta mentorii care vor primii tinerii antreprenori in stagii de practica antreprenoriala. Consilierea si mentoratul tinerilor antreprenori, dincolo de cursuri si finantarea propriu-zisa, reprezinta o garantie suplimentara pentru reusita celor 40 de afaceri sprijinite ce vor fi implementate incepand cu anul 2019.

Pentru a dezvola si ecosistemul antreprenorial al regiunii proiectul are in vedere si dezvoltarea de mecanisme de sustinere si promovare a mediului de afaceri in regiunea Sud Muntenia prin derularea unei campanii de stakeholder engagement si a unei retele de sprijin a mediului de afaceri si prin infiintarea unui centrului de sprijin pentru afaceri.

Nu in ultimul rand proiectul promoveaza si conceptul de antreprenoriat responsabil deoarece va sprijini 4 afaceri care propun masuri ce vor promova concret dezvoltarea durabila, 4 masuri care propun sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon si eficienta din punctul de vedere al utilizarii resurselor prin dezvoltarea unor produse, tehnologii sau servicii care contribuie la aplicarea principiilor dezvoltarii durabile, 4 afaceri care propun masuri care contribuie la dezvoltarea tehnologiei si/sau a inovarii, prin derularea de activitati specifice, in domeniile prioritare SNC iar 10 afaceri care propun masuri de implementare a unor solutii si TIC in activitatea economica principala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.