Panouri Solare – să se faca lumină

Guvernul dă bani pentru energie regenerabilă panouri solare, pompe de căldură energie eoliană.

90% reprezintă cuatumul finantarii din totalul cheltuielilor

echipament + instalare + consultanta (tehnica, etc)

si aici SURPRIZA!!! care nu se prea spune in mass-media  (ca nu tine de campanie… )

cine ia banutzu???? FIRMELE VALIDATE DE CATRE AFM AFLATE PE LISTA SCURTA CARE VA FI PUBLICA IN LUNA DECEMBRIE (vezi articolul http://www.bzi.ro/Ce-trebuie-sa-faca-iesenii-care-vor-energie-ieftina-A36713.html)

ATENTIE AFM finanteaza 90 la suta din costuri, dar nu mai mult de 25.000 de lei pentru persoanele fizice si 250.000 de lei pentru o firma, (http://www.bzi.ro/Sisteme-energetice-ecologice-pe-banii-statului–A35436.html)

Ei si acum fata nevazuta a afacerii…. daca o instalatie solara de incalzit apa costa in jur de 50 de milioane la dedeman sau la praktikers sau pe la altii ….  cit va costa la firmele validate aflate pe LISTA SCURTA?

Asteptam sa ne minunam. Hai sa traim…. ecologic….

7 thoughts on “Panouri Solare – să se faca lumină”

 1. Adrian spune:

  Sunt numai smecheri si cu panourile solare, ca aport la caldura nu sunt bune de nimic, cartea lor tehnica minte de randamentul lor ca aport la caldura.

 2. neinformata spune:

  ma lamureste si pe mine cineva ce sunt pompele de caldura si cum se folosesc?!
  Multumesc

 3. paliuka spune:

  Observ si citesc cum vin ajutoarele de la UE. Dupa ce am fost in Romania si am vazut cum are posibilitatea cetateanul roman sa primeasca bani cum in agricultura atit si in panourile solare sau alte.Dar in primul rind ca sa poata cetateanul roman sau agricultorul sa obtina ajutorul de la stat si de la UE trebuie sa treaca prin barajul de functionari care nu sint in stare sa ajute si informeze oamenii interesati. Am auzit de la foarte multi agricultori ca ajutoare finantiare sint dar este greu sa se ajunga la ele. PRIMA DATA AR TREBUI SA SE INFORMEZE TOTI AGRICULTORI SAU FIRME IN DOMENIUL LOR DESPRE CE ESTE VORBA SI IN AL DOILEA RAND SI ASTA ESTE FOARTE IMPORTANT AR TREBUI SCHIMBATI TOTI FUNCTIONARI CARE NU TREC EXAMENELE DE SCOLARIZARE CARE SINT IN PROFESIA ORICARUI FUNCTIONAR. LA SFIRSIT VREAU SA SPUN CA UN FUNCTIONAR CARE DE EXEMLU ESTE IN FUNCTIE DE SECRETAR LA PRIMARIE AR TREBUI SA INFORMEZE PE TOTI CETATENI CARE VREAU SA OBTINA AJUTOARE, SI NU CA SA SPUNA CA VENITI MAI TARZIU CA TREBUIE SA MEARGA SA CUMPERE CEVA. Pina cind o sa fiu asa functionari in birourile si cancelariile oricarei strany atunci cu greu o sa devina romania o tara unde taranul o sa aiba tractor pentru arat si pe drumurile nationale nu o sa fiu 80% cai sau vaci cu carute.

 4. candidat la finantare spune:

  intra si “moristile” centralele eoliene adicătelea… dar să se încadreze în suma de 25.000 de RON pentru persoanele fizice… (o elice cu dinam). La persoanele juridice 250.000 RON … o fi mai plauzibil.

 5. caty spune:

  Sunt multe “lagune” nepublicate! De exemplu, personal am multe dubii in ce fel se va aplica acest minunat program. Pricipiul “primul venit – primul servit” este mai mult decat ambiguu, deoarece sub acest slogan de regula la noi se ascund cei de la PCR – adica Pile, Cunostinte,Relatii – cei de buna credinta nu vom avea acces decat dupa epuizarea substantiala a fondurilor alocate, conform modelului “Rabla” ! Vom traii si vom mai vedea – sa dea Domnul sa ma insel !

 6. solarmagazin spune:

  intra si pompele de caldura in finantare. vezi pe http://www.solar-magazin.ro Ghidul – la echipamente geotermice

 7. lavi spune:

  unde scrie ca se dau bani si pentru pompe de caldura???? ..O ALTA SURPRIZA!!! .. se pare ca pompele de caldura nu intra, cica, in “si alte sisteme”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.