Parc nou de autobuze si troleibuze pentru municipiul Baia Mare, cu finantare prin POR

autobuz-electric-605x.jpg

Societatea de transport public local Urbis, care acopera peste 40 de rute in interiorul municipiului Baia Mare, precum si in comune si sate invecinate, urmeaza a fi dotata cu autobuze si troleibuze noi, investitie finantata prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 4, a precizat, primarul Catalin Chereches.

“Investitia in valoare peste 84,4 milioane lei (inclusiv TVA) va fi propusa spre finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4, avand ca obiectiv de investitie ‘Cresterea mobilitatii urbane durabile in Municipiul Baia Mare prin modernizarea parcului auto de transport public’. Contributia noastra la proiect e in valoare 304.403,99 lei cu TVA si reprezinta achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cat si contributia de 2% din valoarea eligibila a proiectului, in cuantum de 1.683.608,69 lei cu TVA, reprezentand cofinantarea proiectului”, a spus Catalin Chereches.

Edilul a subliniat ca o parte de parcul societatii de transport public trebuie modernizat si adaptat nevoilor urbane. “Avem rute urbane, dar si rurale de lunga distanta, altele cu grad de incarcare de pasageri, dar si autobuze si troleibuze care trebuie inlocuite si adaptate nevoilor orasului. (…) Pe de alta parte, Primaria Baia Mare va incuraja circulatia cu aceste mijloace a celor care vin ocazional in oras si pot sa mearga dintr-un loc in altul cu autobuzul sau troleibuzul evitand astfel traficul aglomerat”, a spus Catalin Chereches.

Acesta a mai mentionat ca autobuzele si troleibuzele ar putea fi achizitionate din Romania.

Primarul a mai aratat ca implementarea investitiei va fi realizata de Directia Proiecte a Primariei municipiului Baia Mare.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.