Parlamentul a adoptat legea care stimuleaza investitiile de tip business angels

voturi-parlament.jpg

voturi-parlamentCamera Deputatilor a aprobat legea pentru stimularea investitorilor individuali “business angels”, cu 265  de voturi pentru, unul impotriva si 4 abtineri, dupa 7 luni de la promovarea proiectului de catre Guvern. Aceasta asteapta sa fie promulgata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial.

Mai concret, potrivit noii legi, persoanele care vor investi intre 3.000 si 200.000 de euro in microintreprinderi si inreprinderi mici vor beneficia de anumite facilitati fiscale.

Desi initial proiectul prevedea un plafon de 5000 de euro, intre timp acesta a fost scazut la 3000 de euro, introducandu-se si un plafon maximal de 200.000 de euro.

Printre conditiile pe care firma ce primeste investitia trebuie sa le indeplineasca se numara: sa aiba maximum 3 ani de la infiintare, sa fie societate cu raspundere limitata (SRL), sa nu se afle in faliment sau lichidare si sa fie intreprindere autonoma.

In ceea ce priveste investitorul, acesta trebuie sa fie persoana fizica, sa nu isi vanda partile sociale in urmatorii 3 ani si sa poate primi maximum 49% din SRL-ul in care investeste.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.