Patroni IMM: Guvernul vrea sa dea si companiilor mari din banii destinati micilor afaceri in programul de internationalizare

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Patronii cu firme mici si mijlocii (IMM) reclama, joi, faptul ca Guvernul vrea sa dea si companiilor mari din banii de la stat destinati micilor afaceri in programul de internationalizare.

Consiliul National al intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania cere pastrarea condiţiei pentru beneficiarii programului de a se incadra in categoria IMM-urilor.

„In lipsa acestei condiţii exista riscul ca cea mai mare parte din bugetul programului sa fie luata de marile companii” – se plang patronii cu firme mici si mijlocii.

Anul trecut, 383 de firme mici si mijlocii din Romania s-au inscris in programul Internationalizare, prin care s-au acordat fonduri nerambursabile de maximum 50.000 de lei. Bugetul pe anul 2017 al programului a fost de 5 milioane de lei, din bugetul de stat. Alocarea a fost acoperita de 108 solicitanti, din totalul de 384 care au aplicat, sistemul fiind ”primul venit-primul servit”.

In anul 2018, Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani ar urma sa aiba un buget de 10 milioane lei , dublu fata de anul trecut, dar la jumatate fata de bugetul pe care l-a promis Guvernul cand a demarat programul, in 2017.

Iata ca acum micii patroni se tem ca vor fi nevoiti sa imparta acest buget cu marile companii. CNIPMMR spune ca prin intermediul unei Ordonanţe de Urgenţa, Guvernul Romaniei doreste sa modifice dispoziţiile art. 5 din OUG nr. 8/20171 in sensul eliminarii pentru beneficiari a condiţiei de a se incadra in categoria intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit Legii nr. 346/2004, privind stimularea infiinţarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, prin modificarea propusa, orice societate care este inregistrata conform Legii societaţilor nr. 31/01990, cu modificarile si completarile ulterioare, poate fi beneficiar al programului, indiferent de marimea intreprinderii sau de cifra de afaceri.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.