Patronii cer bancilor sa aiba mai mare intelegere fata de clienti

business4.jpg

Antreprenorii vor sa gaseasca la banca un specialist care sa vina cu solutii de produs la probleme si necesitati specifice, asa cum face un doctor, iar institutiile de credit trebuie sa renunte la atitudinea de superioritate, potrivit lui Adrian Izvoranu, seful unei confederatii patronale.

Ar trebui sa am bancherul meu, ca si cum m-as duce la doctor, sa-i spun ce am nevoie si sa-mi ofere o solutie de produs“, a declarat, intr-o conferinta de presa la BNR, Adrian Izvoranu, directorul Confederatiei Patronale a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania. El a spus ca nu intelege de ce Romania nu are un sistem bancar precum cel predat la scoala, impartit in banci comerciale, banci de investitii si banci de economii.

Nu pot sa ma duc la banca comerciala si sa gasesc intelegerea pentru investitia pe care vreau sa o fac”, a apreciat Izvoranu. El a aratat ca bancile trebuie sa inteleaga ca este necesar sa-si schimbe atitudinea, daca doresc sa aiba o relatie de parteneriat cu antreprenorii, pentru ca in caz contrar frmele gasesc alternative la sistemul “greoi” al bancilor. “Nu va puteti inchipui ce dimensiuni are trocul in Romania“, a spus Izvoranu. El si-a exprimat nemultumirea privind atitudinea de superioritate a bancilor fata de antreprenori.

Bancile nu reprezinta mediul, noi reprezentam mediul, pentru ca antreprenorii isi asuma riscuri, antreprenorii produc banii pe care ii gestioneaza bancile“, a spus Izvoranu.

Totodata, referindu-se la sistemul international de reglementari Basel, aplicat bancilor, reprezentantul organizatiei patronale a aratat ca bancile sunt protejate prin acest program, fiind astfel favorizate comparativ cu antreprenorii. “As vrea si eu un Basel la mine la firma, care sa ma protejeze de rau-platnici. De ce eu n-am un sistem de protectie ca bancile?“, s-a intrebat Izvoranu.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.