Patronii firmei de la SC Anderssen Consulting au fost arestati pentru ca au dat spaga

arestat.jpg

anderssen-costiaDoi oameni din afaceri din Iasi de la SC Anderssen Consulting vor petrece urmatoarele 30 de zile in spatele gratiilor pentru dare de mita. Laurentiu Zberianu si Marin Costia sunt reprezentantii unei firme de consultanta cu sediul in Iasi, dar cu puncte de lucru in mai multe judete ale tarii, prin­tre care si in Bacau. Ei au fost prinsi in flagrant pe 10 decembrie de ofiterii de la Directia Ge­nerala Anticoruptie si de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau. Alaturi de ei, a fost prins in flagrant si persoana mituita, Constantin Spiridon, primarul orasului Darmanesti.

Potrivit anchetatorilor, Spiridon a primit 10.000 de lei de la cei doi afaceristi ieseni, suma fiind ceruta prin intermediul unui angajat al firmei de consultanta, denuntatorul din acest dosar. „De asemenea, s-au efectuat doua perche­zitii domiciliare, fiind ridicate si sumele de 8.600 lei, 1.100 euro, precum si diverse documente“, au precizat anchetatorii din Bacau.

Potrivit acestora, ancheta din acest caz a pornit dupa ce un angajat al firmei de consultanta pe care o reprezentau Zberianu si Costia a depus un denunt cu privire la faptul ca primarul din Darmanesti a cerut 10% mita din valoarea unor contracte de consultanta incheiate cu firma Anderssen Con­sulting Iasi, in cadrul unor proiecte europene. 

Mita in rate

„In urma cercetarilor, a rezultat ca Spi­ridon Constantin, primarul orasului Dar­manesti, a incheiat cu firma amintita doua contracte de consultanta, unul pentru constituirea dosarului si a cererii de finantare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a orasului Darmanesti, in valoare de 130.000 lei, si studiul de fezabilitate in va­loare de 125.000 lei. In luna august 2015, Spiridon Constantin a primit de la repre­zentantii firmei suma de 10.000 lei, prima transa din totalul de 25.000 lei pretinsi, prin intermediarul R.V., martorul denun­tator in cauza“, au mai precizat anchetatorii.

Acestia au mai aratat ca, in octombrie, s-a stabilit sa fie platita cea de-a doua transa a spagii, atunci fiind sesizate si autoritatile.

Sursa: Ziarul de Iasi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.