Cerere de propuneri de proiecte pentru programul Drepturi, Egalitate si Cetatenie/Justitie al UE 2014-2020

copii_maini.jpg

Cererea de propuneri de proiecte a programului «Drepturi, Egalitate, Cetatenie/Justitie» 2014-2020 a fost lansata de Comisia Europeana prin intermediul Directiei Generale Justitie.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 3 martie 2016
Buget: 1.700.000 €

cerere-POCABugetul total al cererii este 1.700.000 € si se cofinanteaza maximum 80% din costurile eligibile.

Pot depune proiecte: entitati publice sau private care nu sunt orientate spre profit, organizatii internationale, respectiv autoritati publice locale, regionale si nationale, ONG-uri, asociatii, institutii de educatie, etc.

Scopul acestui apel este de a preveni si combate violenta sub forma de pedepse corporale asupra copiilor si de a proteja copiii, victime ale acestui tip de violenta. Prioritatea cererii actuale este de a contribui la eliminarea pedepsei corporale aplicate copiilor.

Tipurile de actiuni finantate:

  • planificare ampla si initiere a unei formari durabile si sensibilizarea publicului cu privire la toate caracteristicile urmatoare: legea privind pedepsele corporale, dreptul copiilor la protectie, pericolele pedepselor corporale, promovarea disciplinei pozitive;
  • instruire si cooperare a actorilor/agentiilor/ profesionistilor relevanṭi si a actorilor-cheie care sa dezvolte o intelegere comuna si o abordare durabila pentru a asigura progresul catre eliminarea acestor tipuri de pedepse. Aceasta ar putea include, de exemplu, dezvoltarea si/sau punerea in aplicare a unei liste de masuri, precum si explorarea oportunitatilor / determinarea canalelor cele mai adecvate;
  • dezvoltarea si diseminarea pe scara larga a unei orientari detaliate pentru toate partile implicate cu privire la modul in care ar trebui sa fie pusa in aplicare legea care interzice pedeapsa corporala in interesul copilului.

Proiectele trebuie sa fie transnationale si elaborate in parteneriat cu si/sau sa fie conduse de actori-cheie, cum ar fi ministere si/sau agentii responsabile pentru copii (de exemplu, ministere pentru copii, educatie, sanatate, agentii de protectie a copilului/pentru afaceri sociale), organizatii pentru drepturile copilului, institute nationale pentru drepturile omului, etc.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 3 martie 2016.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul aplicantului

Sursa: UNCJR

Finantator: Uniunea Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.