Patru bulgari și un român, trimiși în judecată de DNA pentru o fraudă cu fonduri europene de 25 milioane euro

dna-3.jpg

Direcția Națională Anticorupție a trimis, luni, în judecată patru cetățeni bulgari și un român pentru o presupusă fraudă cu fonduri europene, în valoare de peste 25 de milioane de euro. Banii au venit de la Uniunea Europeană și erau pentru plata de alimente pentru persoanele defavorizate. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București. În plus, din acest dosar a fost disjuns unul în care este cercetată infracțiunea de spălare a banilor.

Astfel, potrivit DNA, în contextul implementării Planului Anual de Distribuție de Alimente pentru persoane defavorizate (PEAD 2012), finanțat cu fonduri europene, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) a încheiat cu o firmă din Bulgaria, două contracte privind achiziționarea de făină albă de grâu și ulei de floarea soarelui.

Contractele respective au fost încheiate în urma unor proceduri de atribuire prin licitații deschise cu depunerea ofertelor on-line în aplicația informatică SEAP.

Prin cele două contracte, firma din Bulgaria se angaja să livreze cantitatea de 36.250 tone făină albă de grâu, ambalată în pachete de 1 kg, respectiv cantitatea de 17.170.070 litri de ulei de floarea soarelui, îmbuteliat în sticle de 1 litru.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.