Patru noi proiecte de modernizare a orasului Bacau au primit finantare din fonduri europene prin Regio

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat patru contracte de finantare, in valoare totala de aproximativ 103 milioane de lei, in cadrul Programului Operational Regional – Regio.

Proiectul „Reabilitarea si dotarea cu echipamente a centrului social pentru ingrijire persoane varstnice” are o valoare totala de 4.516.649,52 de lei, din care 3.520.796,60 de lei reprezinta finantare din fonduri europene nerambursabile. Proiectul urmareste obtinerea de spatii utilizabile in conditii de siguranta si sanatate, cresterea numarului de beneficiari asistati, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor sociale acordate. Pentru implementarea proeictului este prevazut un termen de 22 de luni.

Proiectul „Modernizare calea Moinesti” are o valoare totala de 38.970.476,35 de lei, din care 29.677.734,69 de lei reprezinta finantare nerambursabila. Proiectul are ca scop fluidizarea traficului, introducerea pistelor pentru biciclisti, eliminarea blocajelor rutiere in punctele de acces catre oras, cresterea mobilitatii populatiei si a bunurilor, reducerea costurilor de transport si cresterea gradului de siguranta a traficului. Durata de implementare este de 27 de luni.

Proiectul „Reabilitare pasaj Letea din municipiul Bacau” are o valoare totala de 7.248.240,02 de lei, din care 5.725.585,32 lei reprezinta finantare nerambursabila. Proiectul are ca scop imbunatatirea accesibilitatii retelei stradale majore a municipiului Bacau, cresterea cu 17,5% a vitezei medii de circulatie si, implicit, a fluentei de circulatie pe strazile deservite, cresterea mobilitatii populatiei si a bunurilor, reducerea timpului de transport, reducerea cheltuielilor cu combustibilul si cu intretinerea autovehiculelor. Durata de implementare este de 17 luni.

Proiectul „Reabilitare si modernizare insula de agrement Bacau” are o valoare totala de 52.178.341,00 de lei, din care finantarea nerambursabila este de 17.978.303,24 de lei. Proiectul are ca scop recuperarea, salubrizarea si reamenajarea zonei, astfel incat sa devina o zona de atractie, stabilirea unui mod de organizare coerent din punct de vedere arhitectural, peisagistic si urbanistic al zonei, precum si protejarea, reabilitarea si valorificarea patrimoniului natural reprezentat de spatiile verzi din zona in conexiune cu ecosistemele din teritoriu. Durata de implementare este de 30 de luni.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top