Patru plaje de pe litoralul romanesc au fost extinse cu bani europeni

plaja-extinsa.jpg

Teritoriul Romaniei este mai mare cu 42 de hectare. Patru plaje de pe litoral au fost extinse, in urma unui proiect european de 170 de milioane de euro. Lucrarile, care au durat doi ani, au fost inspectate de ministrului Mediului.

Cristiana Pasca-Palmer spune ca mai sunt inca trei plaje care ar avea nevoie de o astfel de operatiune de largire, dar deocamdata nu sunt bani pentru ele.

Executantii lucrarilor de largire garanteaza ca plajele isi vor pastra aproximativ aceleasi dimensiuni timp de 50 de ani.

„E un proiect foarte complex a costat 170 milioane de euro, finantat din fonduri europene.S-au facut lucrari de refacere a digurilor. Este unul dintre putinele sau foarte putinele proiecte de infrastructura care s-aufinalizat in Romania in doar 2 ani”, spune Cristiana Pasca-Palmer, ministrul Mediului.

Cand au inceput lucrarile, multe dintre aceste plaje noi nu erau mai late de doi-trei metri, dupa ce, in timp, apa a erodat malul si a spalat nisipul.

„Vor urma niste lucrari de curatire a plajelor de ecologizare reasezare a nisipului astfel incat la 1 aprilie sa li se predea operatorilor in cea mai buna stare”, adaugaCristiana Pasca-Palmer, ministrul Mediului.

Lucrurile nu sunt atat de simple si pentru reprezentantii Agentiei Nationale pentru Turism.

„Nu poate fi exploatata, nu poate fi autorizata deci nu pot pune sezlonguri si nimic pe acea plaja. Ramane publica si atat”, spune George Boruna, vicepresedinte Agentia Nationala pt Turism.

Potrivit ministrului Mediului, urmeaza acum ca anul viitor sa fie largite alte 3 plaje din zona Eforie. Pentru restul teritoriului pana la Vama Veche, trebuie gasiti alti 560 de milioane de euro pentru lucrari, spun autoritatile.

Sursa: Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.