Fonduri europene pentru cel mai mare parc de agrement din Moldova

cornisa.jpg

Cel mai mare parc regional de agrement din Regiunea de Nord-Est va fi deschis in aceasta vara la Botosani. Este o investitie cu fonduri europene a Primariei, iar autoritatile locale vor initia o campanie de promovare inclusiv in Iasi pentru atragerea de turisti.

Parc de 50 ha cu bazin olimpic

Zona de agrement se intinde pe o suprafata de aproape 50 ha, unde sunt amenajate in prezent, printre altele, piscine exterioare cu plaja, un rau artificial de aproape 300 m pentru tubbing & rafting, un lac artificial pentru plimbari cu barca/hidrobicicleta, un bazin de dimensiuni olimpice, terenuri de sport, patinoare artificiale si un amfiteatru in aer liber.

Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, vizitatorii pot opta pentru activitati recreative precuminot, sarituri in apa de la tobogan, sarituri la trambulina, plaja, hochei, patinaj pe gheata, patinaj pe role, tenis de camp, baschet, fotbal, curling sau tubbing.

„Investitia in parcul regional ajunge la circa 15 milioane euro. Proiectul a fost pornit de la firul ierbii, acel teren era pasune anterior. Consstructia parcului a inceput in 2013, este un proiect complex din punct de vedere tehnic, vom face inaugurarea in iulie 2016. Vom face campanie de promovare in judete precum Botosani, Suceava, Neamt si Iasi“, a spus Portariuc.

Potentialul parcului regional a atras si o participare numeroasa la o licitatie pe care Primaria din Botosani o va organiza lainceputul lunii aprilie. Nu mai putin de 18 firme s-au inscris pentru concesionarea de terenuri in care sa fie amenajate spatii de alimentatie publica si comerciale, potrivit lui Portariuc.

„Concesionam terenurile pentru o perioada de 10 ani, pe 4 aprilie va avea loc licitatia, sunt firme inscrise si din alte zone ale tarii“, a adaugat primarul din Botosani.

El a adaugat ca accesulin parcul regional va fi gratuit, dar la unele facilitati (patinoare, piscine etc.) intrarea va fi contra cost. Parcul se afla la iesirea din Botosani pe E58 spre Suceava, la circa130 km de Iasi.

„Conform studiului de fezabilitate, ne asteptam in prima faza la circa 1.500 – 2.000 de vizitatori pe zi, dar, odata cu promovarea acestei investitii, cred ca va deveni un obiectiv de interes regional“, a conchis Portariuc.

Monitorul de Botosani arata ca parcul, „anuntat drept unul dintre cele mai mari aqua-park-uri din Moldova si care ar fi urmat sa atraga valuri de turisti, s-a transformatintr-o zona de agrement cu bazine deinot si parcuri de joaca. Partea de apa, adica doua piscine si un rau pentru rafting ocupa doar 2% din suprafata“.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.