Pe 25 ianuarie se deschid 2 apeluri de proiecte pe Programul Romania-Ungaria

proiecte-europene.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A Romania-Ungaria si Autoritatea Nationala – Biroul Primului Ministru din Ungaria – au anuntat lansarea primului apel deschis pentru propuneri de proiecte normale, precum si un apel restrans pentru proiecte strategice.

Apelul de propuneri de proiecte normale

Valoarea totala a fondurilor disponibile pentru acest apel este 22,615,835 EURO (FEDR), completata de cofinantarea nationala a celor doua state membre participante in program, Romania si Ungaria.

Prioritatile de investitii (Pi) lansate prin acest Apel de propuneri de proiecte sunt urmatoarele:

  • 6/b –  Investitii in sectorul apelor pentru a indeplini cerintele stabilite de acquis-ul Uniunii in domeniul mediului si pentru a raspunde la anumite nevoi identificate de statele membre pentru investitii care depasesc aceste cerinte (in cadrul Axei prioritare 1,  Protejarea in comun si utilizarea eficienta a valorilor comune si resurselor);
    – 7,000,000 EURO din alocarea totala a Pi sunt pusi la dispozitie prin acest Apel deschis
  • 6/c – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural (in cadrul Axei prioritare 1,  Protejarea in comun si utilizarea eficienta a valorilor comune si resurselor)
    – 7,500,000 EUR din alocarea totala a Pi sunt pusi la dispozitie prin acest Apel deschis, pentru proiecte privind patrimoniul natural;
  • 5/b – Promovarea investitiilor pentru abordarea riscurilor specifice, asigurarea interventiei in cazul dezastrelor si dezvoltarea de sisteme de gestionare a dezastrelor ( in cadrul Axei prioritare 5,  Imbunatatirea prevenirii riscurilor si gestionarii dezastrelor)
    –  8,115,835 EUR din intreaga alocare a Pi sunt pusi la dispozitie prin acest Apel deschis

Aria eligibila a programului cuprinde judetele Satu Mare, Bihor, Arad si Timis in Romania si Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés si Csongrád in Ungaria.

Descarca Ghidul Solicitantului

Apelul restrans de propuneri de proiecte strategice

Valoarea totala a fondurilor disponibile pentru acest apel este 13,925,083 EURO (FEDR), completata de cofinantarea nationala a celor doua state membre participante in program, Romania si Ungaria.

Prioritatea de investitii (Pi) lansata prin Apelul restrans de propuneri de proiecte strategice este urmatoarea:

  • 7/b – Imbunatatirea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv nodurile multimodale (in cadrul Axei prioritare 2, Imbunatatirea mobilitatii transfrontaliere durabile si eliminarea blocajelor).

Apelul restrans pentru propuneri de proiecte este adresat proiectelor cu valoare strategica, care abordeaza cele mai importante nevoi ale regiunii de granita romano-maghiare, proiecte care sunt aliniate strategiilor nationale, regionale, sau judetene relevante si care au capacitatea de a produce un impact sporit si de a imbunatati calitatea vietii in zona de granita.

Aria eligibila a programului cuprinde judetele Satu Mare, Bihor, Arad si Timis in Romania si Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés si Csongrád in Ungaria.

Descarca Ghidul Solicitantului

***
Aplicatiile trebuie depuse online, prin intermediul sistemului eMS, incepand cu data de 25 ianuarie 2017 ora 8:00, pana in data de 24 aprilie 2017 ora 16:00 (EET). Sistemul eMS poate fi accesat la link-ul http://ems-rohu.mdrap.ro/app/main?execution=e1s1 incepand cu data de 25 ianuarie 2017.

In timpul fazei de aplicare, programul va oferi asistenta solicitantilor prin intermediul Secretariatului Comun (SC). Solicitantii pot adresa SC intrebari cu privire la regulile apelurilor de propuneri de proiecte cu cel tarziu 21 de zile lucratoare inaintea inchiderii, la adresa de e-mail: [email protected] Raspunsurile finale la intrebari vor fi transmise (publicate) cu cel mult 11 zile lucratoare inainte de data limita de depunere.

Vor fi organizate sesiuni de informare atat in Romania cat si in Ungaria. Detalii cu privire la  locul de desfasurare al evenimentelor vor fi publicate pe pagina web a programului (http://interreg-rohu.eu/ro/home).

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.