PNDL II aduce 138,39 de milioane de lei in judetul Satu Mare, pentru drumuri

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Noi proiecte de investitii in infrastructura, in valoare de 138,39 de milioane de lei, vor demara in judetul Satu Mare, ca urmare a incheierii contractelor de finantare dintre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) și beneficiari.

Cele 9 contracte au fost semnate de viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice și fondurilor europene, vineri, 8 decembrie a.c., la sediul Consiliului Judetean. Finantarea provine din Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) – etapa a II-a.

“Judetul Satu Mare va beneficia de drumuri modernizate, dupa implementarea acestor contracte. Este vorba despre aproape 63 de kilometri de drumuri judetene, care se adauga proiectelor deja existente in regiune. PNDL aduce in judet sume importante, care sunt cheltuite pentru dezvoltare locala durabila. Banii se aloca dupa criterii clar stabilite, in functie de capacitatea financiara a judetului, de numarul de locuitori și de numarul de unitati administrativ-teritoriale”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stanescu.

PNDL II include 122 de proiecte din judetul Satu Mare, care au o alocare totala in valoare de 588,37 de milioane de lei. Etapa I cuprinde 98 de obiective de investitii, pentru care sunt disponibile fonduri ce insumeaza 733,69 de milioane de lei.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.