Peste 1.000 de copii vor fi sprijiniti prin a patra editie a Programului MOL – pentru sanatatea copiilor

mol-romania.jpg

MOL Romania va sustine cauzele a peste 1.000 de copii cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave, in cadrul celei de-a patra editii a Programului MOL – pentru sanatatea copiilor, derulat de 19 asociatii si organizatii neguvernamentale in perioada decembrie 2012 – octombrie 2013.

MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au anuntat astazi finalizarea evaluarii selectiei pentru a patra editie a Programului MOL – pentru sanatatea copiilor. Cele 19 asociatii selectate vor primi finantari in valoare totala de 300.000 lei pentru a realiza proiectele destinate copiilor si tinerilor.

Felicit organizatiile selectate pentru a derula proiectele sustinute prin a patra editie a programului MOL – Pentru sanatatea copiilor, dintre care unele s-au regasit si pe listele castigatorilor din anii trecuti. Vom sprijini in perioada decembrie 2012 – octombrie 2013 peste 1.000 de cauze ale copiilor cu nevoi speciale, prin intermediul unui program unic in Romania, in ceea ce priveste beneficiarii carora li se adreseaza, terapiile folosite si rezultatele obtinute“, a declarat Kinga Daradics, CEO al MOL Romania.

Organizatiile selectate provin din Bucuresti si din judetele Alba, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Covasna, Dolj, Harghita, Hunedoara si Iasi. Printre domeniile in care vor fi derulate proiecte se numara hipoterapia, terapia prin arta, atelierele de teatru, terapia asistata de animale, fototerapia, recreerea terapeutica, respectiv reabilitarea psiho-sociala si dezvoltarea unor competente.

In cele trei editii precedente, MOL Romania a finantat 53 de proiecte cu 855.000 lei, ajutand astfel 5.600 de copii cu nevoi speciale.

Participantii la evenimentul de anuntare a rezultatelor au asistat la prezentarea unui scurt episod din teatrul de papusi, bazat pe seria de scenete terapeutice, realizate de catre voluntarii Asociatiei Little People Romania, care sunt implicati zilnic in desfasurarea proiectului “In aventura cu Leul Curajos” in sectiile mari de oncopediatrie din tara. Proiectul a sprijinit in acest an peste 1.000 de copii si tineri aflati sub tratament oncologic. Povestile terapeutice ii ajuta pe copii sa inteleaga boala, necesitatea spitalizarii si a tratamentului, prin identificarea cu Leul Curajos, personajul de poveste care le-a prezentat un model sanatos de a face fata bolii.

Programul MOL- pentru sanatatea copiilor, pe care il organizam cu sprijinul MOL Romania pentru al patrulea an, este o cale sigura si stabila de a aduce impreuna beneficiarii – tinerii aflati in suferinta si familiile acestora, pe de o parte si echipe complementare de specialisti implicati, de cealalta parte. Un proiect bine conceput si apreciat de juriu poate fi derulat in siguranta, avand o sustinere materiala stabila din partea sponsorului, MOL Romania. Calitatea proiectelor depuse este din ce in ce mai buna, astfel ca unul dintre ele a fost inclus in programa scolara ca disciplina optionala“, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.