Ce inseamna reluarea platilor pe programul POSDRU cu retinere de 25%

Euro.jpg

Presedintele sustine ca autorii proiectelor vor avea de rambursat pana la 25% din ce li s-a rambursat lor. Premierul da vina pe neregulile din timpul guvernarii Boc si admite ca toate programele vor fi evaluate.

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat aseara pe premierul Victor Ponta ca minte cand sustine ca UE a informat ca au fost deblocati banii europeni pe POSDRU. “Legat de relatia cu UE – se deterioreaza continuu, iar in cursul lunii noiembrie a primit Guvernul o avalansa de scrisori care nu furnizeaza cele mai bune vesti“, a spus Basescu. El a afirmat ca premierul Ponta a participat la o emisiune televizata unde un prezentator de la Cluj l-a laudat pentru “vesti bune” venite de la Bruxelles. “Prin inteligenta secretarei domnului Ponta, avea si el exemplar de scrisoare, dar i-a mintit pe romani cu ce se afla in scrisoare. Vreau sa clarificam putin lucrurile pentru ca oamenii asteapta. Doctorul Ponta a spus ca vin banii“, a spus Basescu. Potrivit presedintelui, scrisoarea “incepe in ton pozitiv, politicos, pe urma vin realitatile cu ceea ce se intampla“. “A acceptat anulari de finantari cu 25%, toti cei care au primit rambursari pe POSDRU trebuie sa ramburseze 25% pe ce au primit, vorbim de universitati, oameni tineri care au vrut sa isi faca o afacere. Pentru ca in timpul campaniei sa poata avea loc sceneta ziaristului cazut in extaz, Guvernul a acceptat fara nicio retinere corectii de 25% pe banii care i-a dat deja“, a spus Basescu.

Interventia presedintelui Traian Basescu pe tema fondurilor europene denota un semn de mare tupeu din partea acestuia, deoarece corectiile financiare sunt aplicate Romaniei de catre Comisia Europeana din cauza neregulilor Guvernului Boc, a declarat premierul Victor Ponta. El a explicat ca Guvernul accepta corectiile financiare pentru a debloca fondurile, dar ca toate cererile de plati nu pot fi inca transmise deoarece bugetul rectificat al Comisiei Europene nu a fost inca aprobat de catre Parlamentul European.

Intrebat daca este adevarat ca pana la 15 decembrie trebuie transmise cererile pentru POSDRU, premierul a explicat ca exista diverse date pentru mai multe programe, iar in cazul POSDRU este vorba de 15 decembrie. Intrebat, de asemenea, daca este adevarat ca in privinta fondurilor POSDRU este vorba doar de o deblocare partiala, urmand ca oficialii CE sa efectueze o noua evaluare dupa care sa fie o deblocare completa, premierul a aratat ca la toate programele vor fi astfel de evaluari ulterioare.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.