Peste 1.700 de aplicanti activi la 3 ore de la debutul Start-Up Nation; 246 au trimis planurile de afaceri

imageResize-2.jpg

La trei ore de la debutul programului Start-Up Nation, 1.716 aplicanti erau activi, din care 246 au finalizat si au trimis planurile de afaceri pe aplicatie, scrie ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, pe pagina sa de Facebook.

“Start-Up Nation status: ora 13:00. 1.716 de aplicanti activi, din care 246 au finalizat si au trimis planurile de afaceri”, noteaza Petrescu.

Cu o ora in urma, 159 de antreprenori completasera si transmisesera prin aplicatie planurile de afaceri, numarul utilizatorilor activi ajungând la 1.429.

Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, cu o alocare de 1,7 miliarde lei din surse bugetare nationale si fonduri europene. Suma pe care un beneficiar o poate obtine este de maximum 200.000 de lei.

Potentialii beneficiari vor inscrie online planurile de afaceri incepând de joi, timp de 30 de zile.

Obiectivul principal al programului il constituie stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale start-up-urilor si facilitarea accesului acestora la finantare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimeaza finantarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel putin 10.000 de noi locuri de munca.

Potrivit ministrului pentru Mediul de afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, peste 2.500 de testari ale aplicatiei electronice a programului Start-Up Nation au fost efectuate in weekend-ul trecut, cifra care reprezinta, practic, un sfert din numarul maxim de posibili beneficiari ai Programului.

Secretarul de stat in acelasi minister, Ilan Laufer, a precizat, la inceputul lunii iunie, ca pentru a beneficia de acest program prima conditie este infiintarea unei societati comerciale dupa data de 1 ianuarie 2017. A doua conditie este crearea a cel putin un loc de munca pe care antreprenorul sa il mentina pentru o perioada de doi ani.

“Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care il incurajez, dar cred ca in România exista multi tineri, si barbati, si femei, care intr-adevar vad o speranta in programul Start-Up Nation si unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program ofera finantare 100% nerambursabila. Aceasta nu inseamna ca, daca aveti un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteti veni cu propriul plan de afaceri”, a precizat Laufer.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.