Peste 200 de locuinţe sociale vor fi realizate la Râmnicu Vâlcea cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării

ramnicu-valcea-locuinte-sociale-300x169.jpg

Peste 200 de noi locuinţe sociale urmează să fie construite în Râmnicu Vâlcea, primarul municipiului semnând pe 8 iulie contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pentru realizarea lor, au anunţat reprezentanţii municipalităţii râmnicene.

Potrivit sursei citate, unul dintre contracte se referă la transformarea internatului unui liceu din oraş în 90 de locuinţe pentru persoanele cu situaţie materială precară, iar celălalt vizează construirea a 120 de apartamente şi garsoniere în cel mai populat cartier al oraşului – Ostroveni.

“Luni, 8 iulie, primarul Mircia Gutău a semnat două contracte de finanţare privind noi locuinţe sociale realizate în municipiu în baza Ordinului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 1906/2019. Un contract se referă la asigurarea unei prime tranşe în valoare de 1.400.000 lei (dintr-un total de peste 4.000.000 lei solicitaţi) pentru obiectivul de investiţii “Transformare clădire internat Liceul Tehnologic Ferdinand I în locuinţe sociale”, având o valoare totală de 6.169.241,79 lei, ale cărui lucrări au demarat în cursul anului 2018. În baza celui de-al doilea contract de finanţare semnat de edilul-şef, municipiul va primi pentru cele 120 de locuinţe sociale ce urmează a fi construite în Ostroveni Sud (procedură de achiziţie aflată în faza de verificare la Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice) o primă tranşă de 108.268 lei dintr-un total solicitat de 29.526.551,71 lei, valoarea totală a investiţiei fiind de 32.175.637,99 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.

El a menţionat că oficialii MDRAP au dat asigurări edililor din Râmnic că vor fi alocaţi de la bugetul central toţi banii solicitaţi, pe măsură ce lucrările vor fi realizate, până la finalizarea celor două investiţii.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.