Fonduri REGIO pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului municipal Gheorgheni HR

Foto1-Ambulatoriu.jpg

Un nou proiect cofinantat din fonduri europene in municipiul Gheorgheni va duce la cresterea calitatii vietii si la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Este vorba despre cel de-al optulea proiect contractat de municipalitatea din acest oras al judetului Harghita, pentru cererea de finantare cu titlul „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului de specialitate din municipiul Gheorgheni”, in valoare totala de peste 9,33 milioane lei. Contractul a fost semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de catre primarul Nagy Zoltán si Simion Cretu, directorul general al Agentiei, in prezenta directorului Spitalului Municipal, Stefan Ferenczy. Finantarea provine din fondurile Programul Operational Regional 2014-2020 pentru dezvoltarea infrastructurii de sanatate, prin modernizarea ambulatoriilor, pentru cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar.

“Contractam si acest proiect si completam gama de investitii pe care le-am preconizat pentru dezvoltarea municipiului nostru. Avem proiecte prin care dorim sa imbunatatim conditiile de locuit si cresterea confortului termic in locuinte, precum si reducerea consumurilor de energie. Investim resurse europene si in modernizarea spatiilor verzi, dar si pentru reabilitarea Muzeului municipal. Proiectul nostru de reabilitare si modernizare a ambulatoriului cuprinde doua componente majore, respectiv mansardarea corpurilor G si H in vederea relocarii Laboratorului in acest spatiu nou. Pe de alta parte, spatiul care este in prezent ocupat de Laborator va fi utilizat pentru relocarea sectiei de Boli Cronice Ditrau. In urma lucrarilor de modernizare vom asigura si dotarea Ambulatorului cu echipamente noi si performante. Analizam constant cele mai bune posibilitati de a folosi pentru comunitate sumele din buget, tinand cont de aceste investitii din fonduri europene in valoare totala de peste 64 milioane lei prin proiectele deja contractate si mai avem depuse cereri de finantare pentru cresterea calitatii vietii, pentru reabilitarea unor unitati de invatamant si pentru modernizarea arterelor rutiere din municipiul Gheorgheni”, a declarat domnul primar Nagy Zoltán.

Proiectul prevede realizarea lucrarilor de lucrari de crestere a rezistentei cladirii, precum si lucrari de interventie aferente investitiei de baza. Se va elimina actualul acoperis al cladirii situate pe Bulevardul Lacu Rosu, nr.16 si va fi complet modificat stratul termoizolant de la planseul de peste etajul 1. Se vor reface traseele edilitare existente (conducte de aerisire, ventilatie) si se vor realiza cele noi (scurgeri, canalizari) in stratul din BCA. Dupa constructia mansardei, noua invelitoare va fi termoizolata cu vata minerala, se vor prevedea ferestre de mansarda in spatiile amenajate pentru laborator si se vor realiza doua balcoane tehnice cu acces din interior.

Noile echipamente achizitionate pentru imbunatatirea capacitatii de diagnosticare si tratament a pacientilor in Ambulatoriul Spitalului Municipal Gheorgheni constau in cate trei sisteme radiologice si electrocardiografe, precum si cate un ecograf pentru examinari cardiologice, pentru examinari urologice, pentru examinari chirurgie, pentru examinari obstetrica/ginecologie, pentru examinari endocrinologie si pentru examinari de medicina interna. Vor mai fi achizitionate un electroencefalograf cu 64 canale, un mamograf, un osteodensitometru si un Tomograf Computerizat – CT, dar si o linie de videoendoscopie digestiva interventionala de inalta definitie.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.