Peste 35 milioane lei pentru reabilitarea iazului contaminat Batal, din Targu-Mures

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finantare pentru fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric Iaz Batal 30 ha – Targu Mures.

Proiectul are ca scop reabilitarea sitului poluat istoric Iaz Batal pentru diminuarea riscului existent asupra sanatatii oamenilor si a mediului ambient, cauzat de activitatile industriale desfasurate aici in trecut. De asemenea, investitiile vizeaza si redarea in circuitul economic a suprafetei respective, avand in vedere ca iazul se incadreaza, din punct de vedere al profilului de activitate, la categoria depozite de deseuri periculoase.

Valoarea totala aferenta fazei a doua a proiectului este de aproximativ 35 milioane lei, aceasta urmand sa fie finalizata la data de 31 decembrie 2020.

Concret, vor fi finantate lucrari complexe de investitii, ce vor conduce la eliminarea riscului de contaminare pentru utilizatorii sitului, reducerea fluxului de substante anorganice in apa subterana, protejarea controlata a apelor de suprafata s.a.

Beneficiarii proiectului sunt cei 15.000 de localnici – rezidenti in municipiul Targu–Mures sau in comunele Cristesti si Nazna, aflate in imediata apropiere.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.