Peste 37 kilometri de drum judetean modernizat, de la Carpinis la limita cu judetul Arad

05_03_1.png

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest si Consiliul Judetean Timis au semnat astazi, 5 martie 2019, la sediul CJT, contractul de finantare pentru proiectul:

“Modernizare drum judetean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) si pod peste Mures la Pecica, Judetul Arad (L=57 Km, din care necesar de modernizare cca. 30 Km)”

Proiectul, care are ca beneficiar Consiliul Judetean Timis, prevede modernizarea mai multor tronsoane de drumuri judetene, DJ 693, DJ 692 si DJ 692C, pe ruta localitatilor Carpinis – Biled – Barateaz – Gelu, pana la limita cu judetul Arad. Sunt lucrari in valoare totala de peste 16 milioane de euro.

In urma investitiei, vor rezulta peste 37 de kilometri de drum judetean modernizat, conectat la reteaua transeuropeana de transport (TEN-T).

Proiectul vine in completarea altuia deja contractat prin POR 2014-2020, care are ca beneficiar Consiliul Judetean Arad, si anume modernizarea DJ 709E, pe ruta Sanpetru German – limita cu judetul Timis, care cuprinde inclusiv construirea unui pod peste raul Mures.

Prin implementarea celor doua proiecte si modernizarea infrastructurii rutiere se asigura conexiunea cu autostrada A1 in judetul Arad, prin intermediul DJ 709.

Semnatarii contractului au fost domnul Calin DOBRA, presedintele Consiliului Judetean Timis, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

“Este un drum în parteneriat cu județul Arad. Împreună vor lega toată zona de Nord și de Est a județului cu autostrada, este o descărcare foarte bună la Pecica. Practic, locuitorii din zona până spre Sânnicolau Mare pot să vină pe această rută, să urce pe autostradă la Pecica fără să fie nevoiți să treacă neapărat granița în Ungaria. Cu atât mai mult cu cât infrastructura care va fi reabilitată se află într-o situație destul de precară, practic va fi o soluție extraordinară pentru locuitorii din zonă și, evident, pentru cine dorește să se coboare de pe autostradă către acea zonă a județului”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.