Primăria municipiului Bistriţa şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud au publicat, pe site-urile instituţiilor, rezultatul evaluării proiectelor ce vor beneficia în acest an de finanţare nerambursabilă, în baza Legii 350/2005, fiind declarate câştigătoare, în total, peste 50 de proiecte. La Primăria Bistriţa, bugetul alocat a fost de 300.000 lei, de aproape două ori mai mic decât cel din anul precedent.
În urma evaluării, au fost acceptate la finanţare 23 din cele 43 de proiecte depuse: câte patru proiecte pe domeniile cultură, social, sport şi interdisciplinar, câte două pe domeniile educaţie, tineret şi relaţii internaţionale şi un proiect vizând protecţia mediului.
Printre proiectele ONG-urilor ce se vor derula în acest an cu bani de la bugetul local se numără o tabără creştină menită să dezvolte voluntariatul în comunitate, programe pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi sau aflaţi în situaţii de risc, un program de prevenire a cancerului mamar, un festival de muzică folk, dar şi activităţi sportive organizate de cluburi de karate, şah, fotbal şi motociclism.
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a alocat un buget mai generos, ce a depăşit 530.000 lei, şi a acceptat la finanţare 31 de proiecte, dintre care 18 doar pe domeniul sportiv: practicarea şi promovarea sportului de performanţă, de echipă sau individual, precum şi promovarea sportului pentru toţi.
Cea mai mare finanţare de la bugetul judeţean, în valoare de aproximativ 197.000 lei, o va primi Asociaţia Club Sportiv Unu Fotbal Club Gloria (seniori), care îşi propune să reclădească echipa fanion a judeţului – Gloria Bistriţa.
Alte domenii sportive ce vor primi finanţare nerambursabilă sunt tenisul, taekwondo, nataţia, luptele greco-romane, echitaţia, sportul cu atelaj canin, karate, şahul, motociclismul şi dansul sportiv.
Sursa: Administratie.ro