Petre Daea da asigurari ca exista sumele necesare pentru ca plata subventiilor in agricultura sa inceapa pe 16 octombrie

2-petre-daea-mfax.jpg

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi, la Vaslui, ca prin schita de rectificare a bugetului, pentru agricultura s-a alocat intreaga suma in asa fel incat, incepand cu data de 16 octombrie, sa fie demarata plata in avans a subventiilor pentru fermieri, iar incepand cu 1 decembrie sa fie efectuate platile finale.

“Va fi platita intreaga suma in asa fel incat fermierii sa aiba banii la timp, cand au nevoie sa execute lucrarile. in agricultura, ce nu poti face astazi, maine s-ar putea sa fie prea tarziu sau prea costisitor, impovarator pentru fermieri”, a precizat Petre Daea.

El a spus ca, in aceasta perioada, lucratorii de la APIA si din directiile agricole sunt in teren pentru efectuarea de verificari, astfel incat sumele sa fie acordate cu respectarea legii, dar a subliniat ca Agentia de Plati este o institutie “care trebuie sa plateasca, nu sa controleze”.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent joi, la Vaslui, la deschiderea oficiala a celei de-a XV-a editii a expozitiei pentru zootehnie, tehnica agricola si industrie alimentara Expo Zoo Agroind. Acesta a vizitat standurile celor prezenti la expozitie si a vorbit cu fermierii si producatorii agricoli pentru a le afla nemultumirile, printre cei care l-au intampinat pe ministru numarandu-se si Adrian Porumboiu.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.