Phil Hogan: Fondurile europene prin PNDR vor crea noi oportunitati pentru oamenii din comunitatile rurale

Agricultura_ecologica.jpg

campuri_agriculturaPhil Hogan, comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, s-au intalnit pentru a vorbi de tot ceea ce implica lansarea noului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

Am discutat despre stadiul noului Program de Dezvoltare Rurala 2014-2020 si am stabilit ca din 25 martie, sa primim primele proiecte, pe doua masuri pe care s-au terminat negocierile cu Comisia Europeana. Este vorba despre masura privind investitiile in ferme si masura de investitii pentru tineri fermieri”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, a vorbit, la randul sau, de importanta acestor fonduri europene in dezvoltarea comunitatilor locale.

Fondurile europene pentru agricultura vor avea impact asupra a 2,5 milioane de persoane, atat direct, cat si indirect, prin finantarile care vor viza infrastructura rutiera la nivel local, de irigatii, servicii de agroturism si conservarea patrimoniului cultural local. Perspectivele pentru agricultura Romaniei sunt bune, o agricultura europeana puternica. Anul trecut, Romania a inregistrat o balanta comerciala pozitiva, fiind cele mai bune rezultate din ultimii 25 de ani. Speram ca fondurile europene alocate agriculturii romanesti in noua programare vor fi in continuare cheltuite eficient, pentru a finanta proiecte care vor genera un numar cat mai mare de locuri de munca si vor avea un impact cat mai mare asupra economiei si vor crea noi oportunitati pentru oamenii din comunitatile rurale”, a subliniat Phil Hogan.

La intalnire s-a mai discutat si despre situatia fermierilor afectati de embargoul impus de Federatia Rusa, masurile de sustinere a producatorilor din sectorul lactatelor, dupa eliminarea cotelor de lapte din aprilie 2015, reabilitarea infrastructurii secundare de irigatii prin intermediul celor 370 de milioane de euro disponibile prin noul PNDR, dar si detalii privind zonele defavorizate, in contextul noilor criterii stabilite la nivel european.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top