ADR Centru: Planul Regional de Dezvoltare 2014-2020

Foto2.jpg

PDR-ADR CentruReprezentantii autoritatilor publice locale, ai mediului de afaceri si ai societatii civile din Regiunea Centru s-au reunit pentru a discuta despre domeniile care au nevoie de finantare, in concordanta cu directiile de dezvoltare prevazute de perioada de finantare 2014-2020.

Aceasta conferinta regionala a avut ca scop prezentarea Planului de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru urmatorii sapte ani, document aprobat de CDR Centru. In acest cadru a fost prezentata si discutata Strategia de specializare inteligenta de la nivel regional.

In aceasta intalnire a fost dezbatut Planul Regional de Dezvoltare (PDR) a Regiunii Centru, aprobat de CDR Centru, pentru perioada 2014-2020 si ulterior, s-a discutat si pe marginea draftului Strategiei de Specializare Inteligenta a Regiunii Centru 2014-2020.

Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 (PDR Centru), este documentul principal de planificare si programare elaborat la nivel regional si este asumat de catre factorii de decizie din Regiunea Centru.

PDR Centru cuprinde si Strategia regionala de dezvoltare, pregatita de ADR Centru inca din 2012, iar pe baza acestor documente s-au desfasurat intalniri de lucru pentru intocmirea si prioritizarea portofoliului regional de proiecte. Acest portofoliu este, de fapt, o baza de date cu proiecte care ar putea beneficia de finantare nerambursabila in viitoarea perioada de alocare a fondurilor europene, intre anii 2014 si 2020.

Prin toate intalnirile de lucru, incepute in 2011, actorii regionali si-au armonizat punctele de vedere, astfel incat Strategia de Dezvoltare a Regiunii Centru a devenit coerenta si unitara.

Dezbaterea draftului Strategiei de specializare inteligenta a adus in discutie concentrarea activitatii pe un numar limitat de domenii competitive.

Strategia este pregatita tot in parteneriat si aduce impreuna reprezentantii intreprinderilor private, ai organizatiilor de sprijin a afacerilor, sectorul de cercetare-dezvoltare, autoritatile locale si ONG-urile. Specializarea inteligenta inseamna identificarea caracteristicilor si atuurilor unice ale fie-carei regiuni, evidentierea avantajelor competitive ale fiecarei regiuni, precum si cooptarea partilor interesate si a resurselor de la nivel regional in jurul unei viziuni axate pe criteriul excelentei asupra viitorului acestora. Cele doua documente vor sprijini absorbtia eficienta a fondurilor nerambursabile in perioada de programare 2014-2020.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top