Planul de relansare a economiei – Bani pentru transformarea tinerilor din diaspora în fermieri în România

agricultura.jpg

Planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvernul PNL Orban, și analizat de Profit.ro promite finanțarea construirii a 8 depozite regionale pentru produse agricole locale, dar și a transformării în fermieri în România a tinerilor din diaspora și nu numai. Documentul, cu investiții promise de 100 miliarde euro pe 10 ani, va fi prezentat astăzi oficial, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Obiectiv: construcția a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea și comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investiției: 120 milioane euro“, se menționează în document. Planul mai promite granturi pentru achiziția de echipamente pentru irigații, mai precis finanțarea achiziției de kit-uri pentru irigații, în limita a 6.000 euro/beneficiar, cu un buget total de 48 milioane euro.

Potrivit sursei citate, se mai au în vedere granturi de finanțare pentru antreprenoriat rural. Astfel, se are în vedere “sprijinirea directă a activităților de procesare și de distribuție a produselor agricole obținute de micii producători; Valoare grant:40.000 euro/2 locuri de muncă create până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create; Buget: 200 mil. euro”. Planul mai cuprinde ideea instalării tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat.

“Bugetul estimativ este de 42 milioane euro (20 milioane euro alocare distinctă pentru tinerii din afara granițelor în scopul reîntoarcerii în țară a celor cu experiență și formare în domeniul agricol). Pentru prima dată, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionării de terenuri… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.