Ansamblul Palatului Principilor din Alba Iulia va fi restaurat din fonduri europene

Statuia_lui_Mihai_Viteazul__Palatul_Principilor.jpg

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene (MDRAPFE), a semnat un contract de finantare pentru conservarea, restaurarea si valorificarea durabila a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expozitional Corp Principal E.

Proiectul va fi implementat prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritara 5 – imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural. Valoarea totala a investitiei este de 21.724.540,91 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 20.644.359,09 lei (reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului).

Durata de implementare a proiectului este de 67 de luni, iar, dupa lucrarile de restaurare, se urmareste creșterea numarul de vizitatori de la 2.000 la 26.000 de turisti.

„Capodopera arhitectonica, Palatul Principilor din Alba Iulia este foarte aproape sa-si recapete frumusetea de acum cinci secole si ma bucur ca putem finanta acest obiectiv cu ajutorul fondurilor europene. Se dovedeste inca o data ca fondurile alocate Romaniei de Uniunea Europeana constituie o sursa de finantare extrem de importanta pentru dezvoltarea economiei si a societatii in general, iar cresterea gradului de absorbtie ramane o prioritate absoluta a Guvernului”, a precizat doamna Shhaideh, subliniind ca Romania si-a propus ca, pana la finalul acestui an, sa ramburseze de la Comisia Europeana 5,2 miliarde de euro.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.