Plata integrala a subventiilor la hectar va incepe in februarie 2016

tineri_fermieri.jpg

agricultura-subventiiAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va incepe in februarie 2016 plata integrala a subventiilor europene la hectar, catre fermierii romani, pentru ca procedurile pe noul modul informatic, realizat de consortiu de firme SIVECO-Teamnet, trebuie refacute de la zero

Aproximativ 100.000 de fermieri au ramas pe dinafara la plata avansurilor la subventiile europene pe suprafata, pe fondul realizarii tarzii a modulului informatic pentru procesarea cererilor de plata.

Astfel, fermierii care nu pot primi subventia in avans vor trebui sa astepte plata integrala a subventiei, proces care depinde, insa, de operatiunile de control si verificare din teren.

Acesta era de fapt si rostul avansului de 53 euro la hectar, reprezentand 70% din totalul subventiei, Comisia Europeana dand astel posibilitatea fermierilor din statele membre sa nu mai astepte primavara pentru a-si primi cea mai mare parte din subventie.

Legat de intarzierile de la APIA ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a acuzat, in urma cu doua saptamani, directorii APIA de faptul ca au semnat prea tarziu contractul cu SIVECO – Teamnet pentru realizarea modulului electronic pentru procesarea cererilor de plata a avansurilor la subventiile SAPS.

In final, circa 600.000 de fermieri s-au ales cu cererile procesate, dar alti 100.000 au ramas pe dinafara, la plata avansurilor la subventia SAPS.

De asemenea, asa cum spune si Irimescu, modulul electronic pentru procesarea avansurilor trebuie refacut, pentru ca solutia tehnica era valabila doar pentru aceasta operatiune.

Sursa: Agerpres

One thought on “Plata integrala a subventiilor la hectar va incepe in februarie 2016”

  1. mitican sandu spune:

    Care este Suma Total p e Care o primeste un fermier pe ha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.