Compania romaneasca de micro-factoring online pentru IMM-uri – Instant Factoring – a primit o finantare de 1,5 milioane euro de la un fond de investitii din SUA, care va sustine, alaturi de capitalurile proprii, extinderea activitatii pe piata din Romania, prin dezvoltarea operatiunilor de micro-finantare pentru un volum de facturi cu valori totale de pana la 20 de milioane de euro in 2019.
Finantarea externa accesata de Instant Factoring va sprijini extinderea companiei si pe alte piete din Europa Centrala si de Est.
„Nu intamplator am obtinut aceste fonduri, unul dintre motivele ce stau la baza parteneriatului este tocmai impactul social si economic puternic, fiind totodata si o recunoastere a rezultatelor noastre pozitive in societatea romaneasca si in viitor in Europa emergenta. Este important sa avem alaturi de noi parteneri externi de incredere care ne vor spjini in procesul de extindere regionala pe care planificam sa-l demaram in cursul anului viitor’, a declarat Elisa Rusu, CEO si Co-fondator al Instant Factoring.
Instant Factoring faciliteaza dezvoltarea afacerilor mici furnizandu-le solutii flexibilie si inovatoare de finantare prin transformarea in lichiditati a facturilor aflate in termenul de plata. Decizia de finantare este luata intr-un interval de 2 ore, gratie tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar in maximum 24 de ore clientul primeste banii in cont
Facturile standard finantate de Instant Factoring au valori de pana la 10.000 lei, insa finantarea se acorda si pentru sume mai mari, prin oferte personalizate. Acest serviciu poate fi accesat de catre orice companie indiferent de marime, domeniu de activitate si localizare geografica.
Platforma de micro-finantare Instant Factoring, destinata companiilor mici si microintreprinderilor, a fost lansata in luna aprilie a acestui an si in cele 7 luni de activitate a atras 250 de clienti cu un volum al facturilor finantate de 2 milioane euro.
Clientii companiei provin din sectoare de activitate variate precum transporturi, servicii de consultanta si publicitate, FMCG, constructii si IT.
Sursa: Agerpres.ro