Platile pe POSDRU au fost deblocate de Comisia Europeana

euro.jpg

Comisia Europeana (CE) a deblocat rambursarile pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013), in valoare de 167 milioane de euro, pentru care termenul de plata a fost intrerupt in luna februarie 2016.

Anuntul a venit din partea lui Michel Servoz, Director General al Directiei Generale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune din cadrul CE, intr-o intalnire cu Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene.

Ridicarea intreruperii platilor este o veste foarte buna. Vor intra imediat in tara 167 de milioane de euro. Am trimis deja o suma si mai mare; si vor mai urma vesti bune, acum ca procesul a fost deblocat. Incercam sa aducem cat mai multe fonduri, atat de necesare dezvoltarii Romaniei. Multumesc colegilor din minister si din Autoritatea de Audit, care au muncit pentru acest rezultat”, a declarat Cristian Ghinea.

Autoritatea de Management POSDRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a trimis saptamana trecuta o alta transa, de 372 de milioane euro: „Estimam ca suma totala, de 539,4 milioane euro, se va intoarce la bugetul de stat pana la sfarsitul acestui an. Ceea ce inseamna o crestere cu aproximativ 10% a gradului de absorbtie per total program POSDRU”, a completat Ministrul Fondurilor Europene.

Intrevederea a vizat si politicile sociale ale Guvernului roman. Michel Servoz a remarcat ca, prin Pachetul anti-saracielansat in februarie 2016 se vine cu „o abordare integrata foarte necesara, care sper sa continue si in guvernarile viitoare”.Pachetul anti-saracie (lansat in februarie 2016) include 47 de masuri care tintesc toate categoriile de varsta, dar se concentreaza in special pe masuri pentru copii.

Multe dintre masurile din pachetul anti-saracie lansat de Guvern vor putea fi finantate prin apelurile de proiecte pe care Ministerul Fondurilor Europene le va lansa in 2016.

CE a intrerupt termenul de plata pentru Romania pentru POSDRU 2007-2013 in luna februarie 2016 pentru cererea de plata numarul 44 transmisa de autoritatile romane la CE in decembrie 2015. Conform comunicatului oficial, prin eforturile comune ale Ministerului Fondurilor Europene si ale Autoritatii de Audit, rata de eroare a fost adusa sub nivelul acceptabil, permitand decizia de deblocare anuntata zilele acestea de oficialii europeni.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top