Platile pentru producatorii de lapte din zonele defavorizate si pentru agricultura ecologica vor fi acordate saptamana aceasta

legume.jpg

In cursul acestei saptamani, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), va acorda doua forme de sprijin. Acestea vizeaza producatorii de lapte care detin minimum doua vaci de lapte si se afla in zone defavorizate si agricultorii care desfasoara activitati agricole in regim ecologic. De ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura vor beneficia peste 7.000 de agricultori, de doua ori mai multi decat anul trecut.

1. Ajutorul specific acordat producatorilor de lapte din zonele defavorizate

Suma totala ce urmeaza a se plati beneficiarilor pentru ajutorul specific acordat producatorilor de lapte din zonele defavorizate este de 21,12 milioane euro pentru un efectiv de aproximativ 257.000 capete vaci de lapte eligibile, respectiv 74.911 beneficiari.  Cuantumul determinat este de 86,37 euro/cap de vaca.

Cuantumul a fost stabilit de catre APIA, dupa finalizarea tuturor verificarilor prin raportarea plafonului alocat de 22.447.205 euro la efectivul de animale eligibie.

2. Ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica

Suma totala ce urmeaza a se plati beneficiarilor pentru ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica este de 3,09 milioane euro. Aceasta suma este impartita intre exploatatiile din domeniul vegetal (2,89 milioane euro pentru un numar de 6.715 exploatatii) si cele din domeniul cresterii animalelor (0,21 milioane euro pentru un numar de 343 exploatatii).

Mentionam ca, in conformitate cu HG nr. 759/2010, cuantumul platii anuale suplimentare pe exploatatie se calculeaza de APIA dupa finalizarea verificarilor. Calculul se realizeaza prin raportarea plafoanelor alocate la numarul de beneficiari eligibili, pentru fiecare dimensiune a exploatatiei din productia vegetala si animaliera, in limita platii anuale suplimentare maxime/exploatatie.

Aceste doua masuri sunt  finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si sunt derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Sursa: MADR

2 thoughts on “Platile pentru producatorii de lapte din zonele defavorizate si pentru agricultura ecologica vor fi acordate saptamana aceasta”

  1. mariana spune:

    Chiar sunt curioasa cand primim banii,peste cate luni,comunicatele nu tin de foame

    1. Finantare.ro spune:

      Saptamana aceasta vor fi acordate platile. Mergeti la oficiul APIA din orasul dumneavoastra pentru a lua banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.