Orban doreşte simplificarea procedurilor de absorbţie a fondurilor UE: La ora actuală trebuie să te duci cu un camion de hârţoage până la Bucureşti, să te duci de 100 de ori, să refaci proiectele

demisie-orban-ceruta-in-pnl-285737.jpg

Premierul Ludovic Orban a afirmat sâmbătă, că doreşte simplificarea procedurilor de absorbţie a fondurilor europene, pentru că în prezent „trebuie să te duci cu un camion de hârţoage până la Bucureşti”, iar proiectele să fie refăcute de mai multe ori. El a spus că 80% din timpul pentru pregătirea şi derularea unui proiect este consumat pe obţinerea avizelor necesare.

„Internţionăm să simplificăm cât mai mult procedurile de absorbţie a fondurilor europene, adică să ajungă banii cât mai repede la beneficiari. La ora actuală trebuie să te duci cu un camion de hârţoage până la Bucureşti, să te duci de 100 de ori, să refaci proiectele de nu ştiu câte ori, să modifici documentaţii tehnico-economice, să modifici proiecte, să faci tot felul de solicitări, nu mai spun de avize, autorizaţii, acorduri şamd. Obiectivul nostru clar este de a simplica cât mai mult procedurile de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad.

El a afirmat că un prim pas în această direcţie a fost făcut în cadrul Programului Operaţional Regional.

„Un prim pas l-am făcut în cadrul Programului Operaţional Regional, am luat o decizie foarte curajoasă în condiţiile în care am avut foarte mulţi adversari, foarte mulţi oameni care s-au opus acestei decizii şi anume agenţiile de dezvoltare regională, care au dobândit în această perioadă de timp o experienţă extrem de mare în absorbţia fondurilor europene să devină autorităţi de management şi practic ele să deruleze toate finanţările în cadrul Programului Operaţional Regional. Nu mai trebuie să vii la Bucureşti… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.