Plumb (MFE): Prioritatea la transporturi este de a continua intr-un ritm mai rapid implementarea contractelor privind constructia de autostrazi

image-2015-07-16-20302817-41-rovana-plumb.jpg

Prioritatea zero in mandatul de interimat de la transporturi este de a continua intr-un ritm mult mai rapid implementarea contractelor care sunt in derulare in ceea ce priveste constructia de autostrazi, a declarat, miercuri ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

„Din nou voi avea o intâlnire atât cu companiile cât si cu constructorii daca au aparut alte probleme intre timp, in asa fel incât sa putem sa finalizam ceea ce s-a inceput, sa demaram alte proiecte noi. Este nevoie, pe de o parte, sa continuam ceea ce in ultimii doi ani, 2017-2018, s-a facut si in acelasi timp sa demaram proiecte majore noi, pentru ca avem un Masterplan care a fost aprobat, adoptat atât de catre noi cât si de si Comisia Europeana si pe care trebuie sa il urmarim si sa avem autostrazi in România. Dar nu numai autostrazi, avem nevoie si de cai ferate, avem nevoie si de trenuri, si de vagoane care sa fie moderne si care sa corespunda nevoilor pe care le au calatorii, asa ca avem atât contracte pe rutier semnate cât si pe feroviar”, a spus Plumb.

Ea a mentionat ca suma alocata pentru România pe infrastructura rutiera, feroviara si navala este de 5,8 miliarde de euro.

„Din aceste 5,8 miliarde de euro suntem sub contract la 5,9 miliarde de euro, deci am depasit un pic. Putem sa depasim 300% pentru ca am aprobat acest lucru in colaborare si cu acordul Comisiei Europene, si de aceea as vrea sa pregatim si sa dam drumul la proiecte majore pentru anii care urmeaza”, a spus Plumb.

in opinia acesteia, pentru orice proiect major sau orice investitie de calitate, respectiv autostrazi sau spitale, este nevoie de o pregatire de cel putin trei ani.

„Un proiect major de autostrada sau daca vreti spitalele regionale – si ele sunt investitii majore – o investitie de calitate are nevoie de o perioada de pregatire. Orice proiect major, de anvergura are nevoie de o perioada mai mare de pregatire. Asa se intâmpla in cazul infrastructurii in transport, asa se intâmpla si in cazul infrastructurii din sanatate, daca vorbim de spitale regionale, avem nevoie de o perioada de pregatire de cel putin trei ani. Aceste investitii nu sunt facute ca sa se mentina pe o perioada scurta de timp ci pe o perioada foarte lunga de timp ceea ce inseamna ca este nevoie si de o pregatire a documentatiei foarte buna”, a explicat seful Fondurilor Europene.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top