O singura primarie din judetul Tulcea a solicitat fonduri europene pentru impadurire

Fonduri-ue-impadurire.jpg

Primaria comunei Jurilovca este singura entitate care a depus, anul trecut, cerere pentru acordarea unui sprijin financiar european in vederea impaduririi unei suprafete de teren, potrivit directorului adjunct al Agentiei de Interventii si Plati in Agricultura (APIA) Tulcea, Florin Staneata.

Pe Masura 8 – Investitii in dezvoltarea zonelor forestiere si ameliorarea viabilitatii padurilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), anul trecut au fost deschise doua sesiuni de finantare. La prima dintre ele, APIA nu a primit nicio cerere de finantare, iar la a doua a inregistrat o singura solicitare din partea Primariei comunei Jurilovca.

“Avem semnale ca exista interes pentru aceasta masura. Am fost intrebati de nenumarate ori cand va fi deschisa urmatoarea sesiune. Din informatiile pe care le avem, s-ar parea ca in iunie 2018. Singurul dezavantaj se pare ca ar consta in faptul ca investitiile se realizeaza initial cu banii beneficiarului, urmand ca la final APIA sa deconteze sumele cheltuite”, a declarat, in timpul sedintei Colegiului prefectural, directorul adjunct al APIA.

Florin Staneata a precizat ca cererea Primariei comunei Jurilovca vizeaza infiintarea unui trup de padure cu o suprafata de 1,52 d hectare, nu o perdea forestiera. “Nu am avut nicio solicitare pentru infiintarea de perdele forestiere”, a mentionat reprezentantul APIA. Potrivit sursei, Masura 8 a PNDR poate fi accesata atat de persoanele fizice, cat si de institutiile care detin in proprietate terenuri.

Valoarea totala a sprijinului public pe care-l poate primi un beneficiar in cadrul masurii respective este de pana la 7 milioane de euro, lucrarile de infiintare a plantatiilor forestiere avand o durata de doi ani.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.