PMI Lexicon

Lexiconul PMI de termeni din Managementul Proiectelor, publicat recent de catre PMI, este cea mai noua unealta dedicata managerilor de proiect, program si portofoliu. Se prezinta ca fiind un mic ghid de buzunar in care putem sa gasim termeni folositi frecvent in managementul de proiect, program si portofoliu iar definitiile date de acesta sunt clare si concise.

Promoveaza limbajul standardizat si o mai buna comunicare intre proiect și echipele de program cu Lexiconul PMI de Termeni din Managementul de Proiect, elaborat de experți voluntari. Nu este realizat ca sa cuprinda si sa acopere toti termenii ci acesta cuprinde doar termenii fundamentali din Managementul Proiectelor. Are 19 pagini si Include 145 de termeni ce au utilizare unica in profesie si grad inalt de relevanta in vocabularul sau.

Foarte important este faptul ca acest Lexicon a fost pus de catre PMI la dispozitia publicului larg, in mod gratuit, si este disponibil pentru descarcare aici.

De asemenea, PMI ofera posibilitatea practicanților sa sugereze modificari, actualizari, imbunatatiri si adaugarea de noi termeni la acest document. Deci, daca vrem să contribuim la cunostintele de management de proiect, suntem incurajati sa trimitem sugestiile noastre catre PMI.

PMI doreste ca prin acest lexicon sa realizeze primul pas inainte spre un mult mai consistent “Dictionar PMI” iar pe viitor este asteptat ca noi termeni sa fie adaugati pe parcurs.

“PMI”, logoul PMI, “PMBOK” sunt marci inregistrate ale Project Management Institute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.