RegioStars 2013: Comisia premiaza proiectele emblematice

progress-experiment.jpg

Regio starsProiectele inovatoare care vor contribui la crearea de locuri de munca pentru viitor s-au aflat in centrul atentiei deoarece domnul Johannes Hahn, comisarul pentru politica regionala, a prezentat Premiile RegioStars 2013.

Impreuna cu presedintele juriului, Luc Van den Brande, comisarul Hahn a decernat, in cadrul a cinci categorii, premii pentru proiecte din Portugalia, Regatul Unit, Polonia, Germania si Lituania care demonstreaza bune practici in dezvoltarea regionala.

Comisarul Hahn a declarat: “Investitiile UE trebuie sa fie directionate catre proiectele care creeaza crestere reala, cu adevarate beneficii pentru cetateni, mediu si economie. Avem nevoie de solutii inovatoare si dinamice pentru a face sa creasca economia Europei. Castigatorii din acest an sunt proiecte model in domeniul inovarii in sectorul intreprinderilor, al utilizarii eficiente a resurselor si al incluziunii sociale, care au toate ca scop o viata de mai buna calitate pentru cetateni. Proiectele respective sunt exemple concrete despre cum ne putem pune in practica pe teren obiectivele europene mai ample definite in Strategia Europa 2020. Ele sunt impulsionate de angajamentul si creativitatea de la nivel local“.

Presedintele juriului si fostul presedinte al Comitetului Regiunilor, Luc Van den Brande, a adaugat: “Alegerea castigatorilor dintr-un domeniu cu atat de multe realizari extraordinare a necesitat dezbateri aprinse. Juriul, reprezentand domenii diferite de expertiza, s-a axat pe proiecte regionale de excelenta, cu impact real in directia conturata de Strategia UE 2020: o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Ele dau un bun exemplu al modului in care regiunile, indiferent de dimensiunea sau amplasarea lor geografica, pot invata unele de la altele cum sa inoveze in cel mai larg sens“.
    
Premiile anuale RegioStars sunt deschise tuturor regiunilor UE care vor sa prezinte proiecte ce au beneficiat de investitii prin politica regionala a UE incepand cu 1 ianuarie 2000. In ultimii cinci ani, cel mai mare numar de cereri s-au primit din Austria, Belgia, tarile Baltice si Tara Galilor.

In cadrul acestei editii a premiilor, cea de a sasea, Comisia Europeana a primit 149 de cereri – cel mai mare numar primit vreodata, din care au fost alesi cei 27 de finalisti.

Cele cinci categorii de premii decernate pentru 2013 au fost:

  • CRESTERE INTELIGENTA: Implicarea universitatilor in cresterea regionala
  • CRESTERE DURABILA: Sprijinirea utilizarii eficiente a resurselor in IMM-uri
  • CRESTERE FAVORABILA INCLUZIUNII: Inovare sociala: raspunsuri creative la provocarile societale
  • CITYSTAR: Abordari integrate pentru dezvoltarea urbana durabila
  • INFORMARE SI COMUNICARE: Promovarea politicii regionale a UE prin scurte inregistrari video

Ceremonia s-a desfasurat la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, pe 31 ianuarie, cu incepere de la ora 19:00.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.