PNDL II: investitii in infrastructura educationala din Targu Ocna

phpThumb_generated_thumbnailjpg-3.jpg

Viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a semnat astazi, 16 martie, la Targu Ocna (jud. Bacau), patru contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a doua, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Contractele, in valoare de peste 18 milioane de lei, vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii de invatamant din oras. Este vorba de construirea si dotarea unui centru multifunctional de tip cresa (2 milioane de lei), de modernizarea si dotarea Colegiului National „Costache Negri” (aprox. 10 milioane de lei), precum si de reabilitarea, modernizarea si dotarea a doua gradinite: Piticot A (peste 3 milioane de lei) si Piticot B (aproape 3,5 milioane de lei).

„La nivelul Guvernului, privim educatia ca pe un factor strategic de dezvoltare. Educatia a fost si va ramane un domeniu de interes major, mereu pe agenda publica si care este o prioritate de guvernare. Investind in invatamant, investim, de fapt, in copiii nostri si in viitorul acestora. De aceea, contractele pe care le semnam astazi sunt extrem de importante pentru orasul Targu Ocna si pentru judetul Bacau, intrucat avem datoria sa le asiguram copiilor nostri accesul la un invatamant de calitate, in crese, gradinite si scoli reabilitate si modernizate”, a afirmat viceprim-ministrul Paul Stanescu.

Prin PNDL 2, MDRAP asigura finantarea pentru 9.500 de obiective de investitii, dintre care 2.500 de crese si gradinite si 2.000 de unitati de invatamant preuniversitar: „Acestea necesita efectuarea de lucrari pentru obtinerea autorizatiilor de functionare si pentru desfasurarea in bune conditii a procesului educational. De asemenea, ne preocupa ca aceste unitati de invatamant sa fie si echipate corespunzator, cu mobilier scolar si dotari didactice moderne (aparatura de laborator, biblioteci)”, a precizat ministrul dezvoltarii regionale.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.