PNDR 2014 – 2020 a fost transmis oficial Comisiei Europene spre aprobare

PNDR_sigla.jpg

PNDR_siglaMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a transmis oficial in data de 1 iulie 2014 Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020 catre Comisia Europeana in vederea aprobarii.

Noul PNDR are 15 masuri de finantare si o alocare totala de 9,85 miliarde de euro.

Mentionam ca in luna martie varianta consultativa a PNDR 2014 – 2020 a fost transmisa informal pentru a obtine opiniile serviciilor specializate ale Comisiei. In urma observatiilor primite, MADR a demarat un nou proces de consultare a tuturor organizatiilor din domeniu, rezultand documentul final care a fost depus.

Asa cum am promis, am transmis Comisiei Europene documentul oficial al noului PNDR. Este rodul unei munci sustinute si cred ca este un Program bine inchegat, flexibil, dar in acelasi timp profund ancorat in necesitatile agriculturii si mediului rural romanesc. Am incercat sa utilizam cat mai judicios banii alocati, care nu sunt suficienti pentru tot ceea ce ar trebui facut, dar care asa cum sunt prioritizati vor asigura un salt decisiv in modernizarea economiei rurale.

Urmeaza o perioada de negocieri oficiale la nivelul Comisiei Europene pe marginea acestui PNDR, dar am incredere ca nu va suferi modificari de substanta. Am semnale clare de apreciere de la Bruxelles ca este un Program bun si fezabil“, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.