PNDR: Ghidul Solicitantului pentru accesarea submasurii 1.1 „Sprijin pentru formarea profesionala, precum si a actiunilor pentru dobandirea de competente”

por-ghid.jpg

Directia Generala Dezvoltare Rurala-Autoritatea de Management pentru PNDR a anuntat ca incepand cu data de 14 februarie 2018 se deschide sesiunea de inregistrare a furnizorilor de formare profesionala in „Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesionala”, precum si depunerea cererilor de finantare in cadrul sub-masuri 1.1 „Sprijin pentru formarea profesionala, precum si a actiunilor pentru dobandirea de competente”.

Prin derularea submasurii 1.1 din PNDR 2020 se urmareste imbunatatirea competentelor si cunostintelor de baza precum si diseminarea sau asimilarea rezultatelor cercetarii si inovarii. Obiectivele submasurii trebuie atinse prin actiuni de formare profesionala si dobandire de cunostinte in randul fermierilor – in special tineri fermieri care beneficiaza de sprijin prin submasura 6.1, fermieri care activeaza in ferme mici si care beneficiaza de sprijin prin submasura 6.3 si beneficiari ai masurii de agromediu si clima – masura 10.

Scopul sprijinului acordat prin submasura este de a contribui la:

  • Imbunatatirea cunostintelor tehnice si economice specifice pentru practicarea si gestionarea activitatilor in domeniul agricol si agroalimentar ale fermierilor, precum si a managementului general al fermei.

Ca rezultat, se asteapta ca tinerii fermieri care beneficiaza de sprijin prin submasura 6.1, fermierii care activeaza in ferme mici si care beneficiaza de sprijin prin submasura 6.3, sa puna in practica tehnici si tehnologii agricole, inclusiv rezultatele cercetarii.

  • Dobandirea si imbunatatirea cunostintelor si competentelor privind aspectele de mediu, schimbari climatice, gestionarea eficienta a resurselor naturale, precum si implementarea angajamentelor de agro-mediu si clima si agricultura ecologica.

Ca rezultat, se asteapta ca beneficiarii masurilor de agro-mediu si clima sa-si insuseasca metode de productie compatibile cu intretinerea si ameliorarea peisajului, respectiv protectia mediului respectarea conditiilor de eco-conditionalitate si adaptarea la efectele schimbarilor climatice si reducerea concentratiei de GES din atmosfera.

Alocarea financiara este de 46.313.707,00 euro dintre care 11.100.000,00 euro pentru domeniul 1 si 35.213.707, 00 euro pentru domeniul 2.

Website

Ghidul Solicitantului

Manual de procedura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.