Uniunea Europeana ofera finantari de 340 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiei blockchain

Blockchain-1.jpg

Comisia Europeana ofera finantari de 340 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiei blockchain in urmatorii doi ani, insa in Romania nu exista nicio initiativa de acest fel la nivel guvernamental, se arata intr-un comunicat al Initiativei pentru Competitivitate (INACO).

“Uniunea Europeana ofera finantare pentru dezvoltarea tehnologiei blockchain de 340 milioane de euro pentru aceasta tehnologie in perioada 2018-2020. Obiectivul european este sa dezvolte o abordare comuna si unitara a mediului de afaceri privind tehnologia blockchain. In Romania se deruleaza in prezent mai putin de 0,8% din proiectele blockchain la nivel european, prin cele 65 de proiecte blockchain in curs de dezvoltare, in timp ce la nivel european sunt peste 8.200 de proiecte active”, spun reprezentantii INACO.

Cea mai recenta initiativa in acest sens este crearea Blockchain Observatory and Forum, care va monitoriza evolutia tehnologiei blockchain si va actiona ca un hub in promovarea actorilor europeni si consolidarea angajamentului european cu toti cei implicati in aceste activitati.

Comisia Europeana recunoaste si incurajeaza potentialul inovator al acestei tehnologii. inca din mai 2017, in raportul Digital Single Market, Comisia a recunoscut tehnologiile bazate pe tehnologia blockchain ca avand potential enorm pentru administratiile, intreprinderile si societatea noastra in general si a accelerat programele de finantare Horizon 2020 in acest sens.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.