PNDR, sport sangeros

La noi se poate orice. Un beneficiar disperat din jud Timis, cu un curaj disperat a povestit cum i s-a intocmit nota de debit pentru un proiect incheiat in 2012 si nu intelege de ce, acesta spunand ca in judetul Timis s-au intocmit peste 160 de note de debit in aproximativ 10 zile, dupa, evident controlul efectuat de catre slujbasii de la APDRP. Pana aici nu pare nimic ciudat si anormal, insa motivele pentru care ploua cu note de debit sunt cel putin halucinante: – proiectele care au avut acelasi consultant sunt debitate – doua proiecte similare a doi vecini sau a doua rude sunt debitate – doi beneficiari care s-au imprumutat la aceeasi banca sunt debitati – beneficiari care au depus cereri de finantare in aceeasi zi sunt debitati. Eu sunt naucit. Daca este asa cum spune acest domn in ziarul agroinfo.ro la sectiunea vocea fermierului, atunci, toti acesti slujbasi trebuie sa plateasca pentru zelul lor si o sa va spun de ce.

1. niciun proiect in PNDR nu primeste bun de plata la nicio cerere de plata daca dosarul de achizitie nu este aprobat in prealabil de catre un slujbas al statului

2. nicio cerere de plata nu este aprobata daca dosarul de achizitie atasat nu este identic cu cel aprobat de catre slujbasul anterior care a dat deja aviz pe acel dosar.

3. de mentionat si faptul ca sunt ”n” situatii in care slujbasul cu avizarea dosarelor de achizitii este cel care iti indica clar cum trebuie intocmit acest dosar. Ca e bine, ca e rau, tu trebuie sa faci exact cum spune ala ca doar asa treci la nivelul urmator.

Pai de ce Doamne iarta-ma e platit slujbasul ala care a dat aviz pe dosar, daca vine coleg-su in control si zice ca nu e bine intocmit si drept dovada ca are muschii mai tari, ii inmaneaza o nota de debit?

Toate motivele alea cu vecinatatea, cu cerditul la aceeasi banca, consultantul comun etc, sunt tot atatea motive sa fie dati in judecata caci nu scrie in nicio hartie valida din PNDR-ul asta cum ca alea sunt conditii de declarare a unuia sau mai multor costuri ca fiind neeligibile.

Asta se cheama abuz in serviciu si beneficiarii aia ar trebui sa reactioneze pe baze legale ca e dreptul lor, caci altfel or sa plateasca pana la a 10-a spita curajul nebun de a fi depus proiect pe o masura din PNDR. De mentionat si ca toate procedurile si documentele oficiale ale PNDR sunt o bomba atomica si ca POSDRU e mic copil pe langa PNDR in ceea ce priveste prostiile, neconcordantele, absurdul si aberatiile.

About Ion Coman

Presedinte Director General in cadrul Agentiei de Consultanta PROEUROPA FONDURI EUROPENE Sibiu, MEMBRU in cadrul CENTRULUI DE INFORMARE SI ASISTENTA pentru IMM-INFOBIZ SIBIU MEMBRU IN CADRUL RETELELEI MULTIPLICATORILOR DE INFORMATII AI PNDR, precum si RETELEI NATIONALE DE DEZVOLTATE RURALA -RNDR Aria de operatiuni: Regiunile CENTRU si NORD-­VEST Domeniu de specializare: PROIECTE ACCESARE FONDURI NERAMBURSABILE EUROPENE/GUVERNAMENTALE Managementul achizitiilor publice in proiectele cu cofinantare europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.