POR: Sesiuni de instruire pentru microintreprinderi

ADR Centru va organiza in perioada 21-23 septembrie, in Judetul Alba, sesiuni de instruire gratuite, destinate reprezentantilor microintreprinderilor ce vor sa depuna cereri de finantare nerambursabila in cadrul POR.

Lansarea unei noi sesiuni de cereri de proiecte pentru, DMI 4.3 – “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” este preconizata a avea loc in cursul lunii septembrie 2009 iar aceasta sesiune va fi cu depunere continua, pana la utilizarea integrala a fondurilor disponibile.

Lansat recent spre consultare, Ghidul Solicitantului pe domeniul 4.3, prevede modificari si noutati ce vor fi abordate pe parcursul seminariilor si vor sta la baza discutiilor ce vor avea loc. Pentru a ajuta potentialii beneficiari de fonduri sa elaboreze cereri de finantare eligibile, ADR Centru ii asteapta pe reprezentantii microintreprinderilor din judetul Alba sa participe la un Seminar de informare privind, DMI 4.3 al POR.

ADR Centru ii invita pe cei interesati sa participe la seminariile organizate, dupa cum urmeaza:

 • in data de 21.09.2009, incepand cu ora 14.30, la sediul Consiliului Judetean Harghita din Miercurea Ciuc, P-ta Libertatii nr. 5.
 • in data de 22.09.2009, incepand cu ora 10.30, la Sala de sedinte de la etajul 5 a Hotelului Parc din Alba Iulia, str. Primaverii nr. 4.
 • in data 23.09.2009, incepand cu ora 11.00, la Sala de sedinte a Camerei de Comert si Industrie Mures dinTargu Mures, str. Primariei, nr. 1.

Sursa: ADR Centru

0 thoughts on “POR: Sesiuni de instruire pentru microintreprinderi”

 1. Marian GHIONU spune:

  DEZVOLTARE REGIONALA » Programul Operational Regional 2007-2013 » Ghidul solicitantului
  Axa Prioritara 1 – “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”

  Domeniul de interventie 1.1 – „Planuri integrate de dezvoltare urbana”
  Sub-domeniul „Centre urbane”
  Ghidului Solicitantului |
  Sub-domeniul „Poli de creştere”
  Ghidului Solicitantului |
  Axa Prioritara 2 – “Îmbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”

  Domeniul de interventie 2.1 – “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”
  Ghidului Solicitantului |
  Aceasta este varianta revizuita a Ghidului solicitantului pentru Axa prioritara 2 ”Îmbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport”, domeniul major de interventie 2.1. „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, multumeste si pe aceasta cale tuturor celor care prin comentariile si observatiile transmise ne-au permis ss îmbunatatim acest ghid.
  Reguli de eligibilitate a cheltuielilor
  Corrigendum la Ghidul Solicitantului şi anexele acestuia pentru Axa prioritara 2 (intră in vigoare incepând cu data de 25.10.2007)
  Corrigendum la Ghidul Solicitantului şi anexele acestuia pentru Axa prioritara 2 (intră in vigoare incepând cu data de 15.02.2008) – Incepand cu data de 15 februarie 2008, cererile de finantare si dosarele pentru solicitarea finantarii in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 – Axa prioritara 2 “Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, domeniul major de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/ reabilitarea soselelor de centura” se vor elabora avand in vedere Corrigendumul numarul 1 din data de 25 octombrie 2007 precum si prezentul Corrigendum.Prevederile Corrigendumului nr. 1 si ale Corrigendumului nr. 2 la Ghidul Solicitantului pentru Axa prioritara 2 – „Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, Domeniul major de interventie 2.1 – „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura” vor fi încorporate in varianta actualizata a Ghidului solicitantului care va fi publicata pe paginile http://www.inforegio.ro si http://www.mdlpl.ro, in data de 18 februarie 2008.
  Axa prioritara 3 – “Imbunatatirea infrastructurii sociale”

  Domeniul de intervenţie 3.1 – “Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”
  Ghidul Solicitantului |
  Nota
  Incepand cu data de 19 februarie 2008, cererile de finantare si dosarele pentru solicitarea finantarii in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 – Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.1 “Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” se vor elabora avand in vedere prezentul Corrigendum
  Domeniul de intervenţie 3.2 – “Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”
  Ghidul Solicitantulu |
  A fost lansata cererea deschisa de proiecte pentru Axa prioritara 3 – “Îmbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2 – „Reabilitarea /modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Aceasta este varianta revizuita a Ghidului solicitantului pentru acest domeniu major de interventie. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional, multumeste si pe aceasta cale tuturor celor care prin comentariile si observatiile transmise ne-au permis sa îmbunatatim acest ghid.
  Incepand cu data de 24 aprilie 2008, cererile de finantare si dosarele pentru solicitarea finantarii in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 – Axa prioritara 3 – “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2 “Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale” se vor elabora avand in vedere prezentul Corrigendum.
  Domeniul de interventie 3.3 – “Îmbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii în situatii de urgenta”
  Ghidul Solicitantului – varianta consolidata | (30.03.2009)
  A fost lansata cererea deschisa de proiecte pentru Axa prioritara 3 – “Îmbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.3 – “Îmbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii în situatii de urgenta”. Aceasta este varianta revizuita a Ghidului solicitantului pentru acest domeniu major de interventie. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional, multumeste si pe aceasta cale tuturor celor care prin comentariile si observatiile transmise ne-au permis sa îmbunatatim acest ghid.
  Începând cu data de 7 februarie 2008, cererile de finantare si dosarele pentru solicitarea finantarii în cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 – axa prioritara 3 „Îmbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.3 – „Îmbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii în situatii de urgenta” se vor elabora având în vedere prezentul Corrigendum 1 si Ghidul solicitantului revizuit conform prezentului Corrigendum.
  Corrigendum 2
  Corrigendum 3
  Domeniul de interventie 3.4 – “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”
  Ghidul Solicitantului |
  In data de 29 februarie 2008 a fost lansata cererea deschisa de proiecte pentru Axa prioritara 3 “Îmbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua” din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Incepand cu aceasta data pot fi depuse cereri de finantare la sediile organismelor intermediare din cadrul Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala.
  Axa prioritară 4 – “Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”

  Domeniul de intervenţie 4.1 – “Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală”
  Ghidul Solicitantului |
  ORDIN privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibile pentru domeniul major de interventie “Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala” în cadrul axei prioritare “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”
  Domeniul de intervenţie 4.2 – “Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi”
  Ghidul Solicitantului |
  ORDIN privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibile pentru domeniul major de interventie “Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati” în cadrul axei prioritare “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”
  Domeniul de intervenţie 4.3 – “Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”
  Termenul de depunere a cererilor de finantare pentru primul apel de proiecte a expirat

  Ghidul Solicitantului |
  Clarificari
  Corrigendum

  Axa prioritară 5 – “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”

  Domeniul de intervenţie 5.1 – “Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe”
  Ghidul Solicitantului |
  Domeniul de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”
  Ghidul Solicitantului |
  A fost lansata cererea deschisa de proiecte pentru Axa prioritara 5 – “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de interventie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional, multumeste si pe aceasta cale tuturor celor care prin comentariile si observatiile transmise ne-au permis sa îmbunatatim acest ghid.
  Domeniul de intervenţie 5.3 – “Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.”
  Ghidul Solicitantului

  | Operatiunea – Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora
  | Operatiunea – Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice
  | Operatiunea – Promovarea brandului turistic national

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.