PNDR: Sprijin financiar pentru investitii in zona montana

oi_pasc_munti.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a incheiat peste 4.500 de contracte de finantare care au ca obiect investitii in zona montana si pentru care s-au efectuat plati in valoare totala de 230,6 milioane de euro. Alocarea distincta acordata prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru finantarea investitiilor realizate in zona montana este de 683 mililioane euro.

„Zona montana este o prioritate pentru AFIR, iar proiectele din aceasta zona constituie o necesitate pentru dezvoltarea durabila a mediului rural. Alocarea distincta dispusa in sesiunile de finantare si interesul crescut al beneficiarilor pentru accesarea fondurilor PNDR 2020 urmaresc dezvoltarea si stabilizarea populatiei in zona montana. Pâna in prezent, am finantat 154 de ferme si mai multe proiecte de procesare a produselor agricole, am sustinut financiar realizarea si modernizarea a 1.192 kilometri de retele de apa sau apa uzata si a peste 1.450 de kilometri de drumuri comunale, agricole si forestiere in zonele montane” a mentionat Adrian CHESNOIU, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Cele mai multe investitii in zona montana au fost finantate pentru instalarea a 1.998 de tineri fermieri prin intermediul submasurii 6.1, pentru care AFIR a semnat decizii de finantare in valoare de 81 milioane de euro. Pentru dezvoltarea fermelor mici prin submasura 6.3, AFIR a incheiat 1.952 de contracte de finantare cu o valoare de peste 29,3 milioane de euro. De asemenea, au fost contractate proiecte de investitii in exploatatii agricole prin submasura 4.1 si proiecte de infiintare sau modernizare a unitatilor de procesare a produselor agricole prin submasura 4.2, cu o valoare cumulata de peste 52 milioane de euro.

Investitiile in infrastructura din zona montana au fost finantate prin intermediul submasurii 7.2 (Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica) pentru care AFIR a semnat 297 de contracte in valoare totala de peste 276 milioane de euro. De asemenea, 147 de contracte in valoare totala de 48,6 milioane de euro au fost semnate prin intermediul submasurii 7.6 (Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural).

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top