POR: 490 de apartamente din Timisoara vor beneficia de reabilitare termica cu fonduri nerambursabile prin Regio

bloc_reabilitare.jpg

bloc_reabilitareIn data de 18 august 2014, a avut loc in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara semnarea contractului de finantare pentru reabilitarea blocurilor de locuinte din municipiul Timisoara – “Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Timisoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/luna – faza 2“.

Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 1 “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere” si a domeniului major de interventie 1.2 “Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte” al Regio – Programul Operational Regional.

Evenimentul a avut loc in prezenta domnului Nicolae ROBU – Primarul Municipiului Timisoara si reprezentant al beneficiarului de finantare nerambursabila, Municipiul Timisoara – si a domnului Sorin MAXIM – Directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Contractul de finantare semnat in Timisoara vizeaza reabilitarea a 8 blocuri de locuinte care includ 490 de apartamente, pe parcursul a 12 luni de implementare a proiectului. Valoarea totala a cererii de finantare contractate este de 8.373.089,97 lei (1.904.663,22 euro) din care 4.835.715,69 lei (1.100.001,29 euro) reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Aceasta cerere de finantare – “Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Timisoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/luna” – face parte dintr-o serie de 5 cereri de finantare (incluzand in total 51 de blocuri) depuse, pana in prezent, de catre Municipiul Timisoara in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termica a blocurilor.

Reabilitarea termica ce va fi realizata prin semnarea contractului de finantare vizeaza reducerea costurilor beneficiarilor si imbunatatirea conditiilor de viata a locatarilor prin cresterea performantei energetice a cladirilor, dar si utilizarea eficienta a consumului de energie si realizarea de economii anuale de energie pentru incalzire mai mari de 40%. Imbunatatirea eficientei energetice a blocurilor de locuinte din Municipiul Timisoara a fost estimat ca va determina o reducere a consumului de energie pentru incalzire si limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.